Terug

Special Olympics Groningen-Sport

Details
Datum ondertekening 23-11-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties Fonds GehandicaptensportBasketbal Vereniging GroningenDe Brug provincie GroningenGehandicapten sport NederlandSportplein GroningenGemeente WesterwoldeGroningen AtletiekHuis voor de Sport GroningenIedereen Vitaal GroningenNederlandse Floorball en Unihockey BondStichting BEAUniek Sporten GroningenDe Brug Regio Stad GroningenDe Brug regio Noord GroningenSpecial HeroesSpecial Olympics NederlandFC Groningen in de Maatschappij 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor een gezonde leefstijl van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Mensen met een beperking of een chronische ziekte bewegen in het algemeen minder en hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen en overgewicht. Wij zijn van mening dat de gezondheid van mensen met een beperking of chronische ziekte in Nederland nog veel beter kan. 

We zetten ons in om de gezonde leefstijl van mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Noord-Nederland te verbeteren door samen te werken met alle andere partners in onze regio en zetten actief in op bewustwording, communicatie en stimulering van de gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende beperkingen én talenten. We bekrachtigen welke ambities we hebben en dat we ons in de toekomst blijvend inzetten om gezondheid van mensen met een beperking en/of chronische aandoening verder te verbeteren.

Onze activiteiten (partners)

  • Acties om een gezonde leefstijl te bevorderen verankeren in het meerjarenbeleid;
  • Actief informatie uitwisselen en elkaar daar waar mogelijk ondersteunen;
  • Het gebruik van alcohol en tabak ontmoedigen;
  • Aanmoedigen tot meer bewegen;
  • Aanmoedigen tot het nuttigen (en aanbieden) van gezonde voeding.

Onze activiteiten (sportorganisaties)

  • Sportaanbod voor mensen met een beperking (binnen de vereniging) realiseren en/of handhaven;
  • Actief mensen met een beperking en/of chronische aandoening werven;
  • Bijdragen aan ontmoetingen en het stimuleren van vrijwillige inzet voor en door mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.