Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Positief Gezond Werkgeverschap

Organisaties die medewerkers de regie geven, passende mogelijkheden bieden en oprecht verbindingen aangaan, onderscheiden zich op een positieve manier. Hoe? Dat lees je in onze publicatie Positief Gezond Werkgeverschap. Kijk verder...

The Wisdom of Trauma

Webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. Met experts en kijkers gaan we in gesprek over de impact van trauma, wat we hiervan leren en hoe we hier op een helende manier mee kunnen omgaan.

Expertisepunt Basisvaardigheden

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is er voor iedereen die laaggeletterden helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden. Belangrijk, want het begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg is nodig voor een goede gezondheid.

Webinar Natuur op Recept

Webinar over de vraag hoe de natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de lokale samenwerking tussen diverse (zorg)professionals.

Publicatie Wendbaar opleiden voor de toekomst

In de longread 'Wendbaar opleiden voor de toekomst' blikken twee hoogleraren terug op recente beleidsadviezen op het terrein van zorg en welzijn. Ze sluiten af met een vijftal aanbevelingen, onder meer gericht op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Kennisvoucher Positieve Gezondheid voor een Kansrijke Start – Trendbreuk

Positieve Gezondheid is gekozen als gezamenlijke taal voor een betere verbinding binnen het team en voor het goede gesprek met de gezinnen bij dit voorbeeld. De partnerorganisaties worden gestimuleerd en ondersteund om interventies in te zetten die aansluiten bij het gedachtengoed van positieve gezondheid.

Kennisvoucher Positieve Gezondheid op de werkvloer – VVT organisatie Omring

Vraag een kennisvoucher aan bij VVT organisatie de Omring als je als organisatie wil starten met handen en voeten geven aan Positieve Gezondheid met betrekking tot medewerkers en vitaliteit, relatie medewerkers cliƫnten, als leidraad in projecten.