Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Teeb Stadtool is uitgebreid met nieuwe baten van groen en water

De TEEB Stadtool berekent de maatschappelijke waarde van groen en water in de stad. De tool is geactualiseerd en uitgebreid met een aantal nieuwe baatrekeningen die vanaf november 2019 beschikbaar komt. Meer lezen over de tool?

Early Life Stress: ‘Praten met tieners over stress, hoe doe je dat?’

Hoe kunnen we bij kinderen en adolescenten signalen van stress signaleren? Waarom hebben kinderen last van Early Life Stress en hoe kunnen we de jeugd preventief gezond houden?

De Juiste Zorg op de Juiste Plek stelt het dagelijks functioneren van mensen centraal

De essentie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health). Meer weten?

Methodiek Goed Gevoel Stoel

De Goed Gevoel Stoel is een methode die vertrouwen geeft in eigen kracht, als basisvoorwaarde voor mentale weerbaarheid en zelfmanagement. Lees hier meer over deze methodiek.

Online platform SamenWel!

SamenWel! is een makkelijk toegankelijk online platform over gezond leven in Rivierenland. Gezond leven gaat over gevarieerd eten, voldoende bewegen en lekker ontspannen. Bekijk hier het initiatief.

Gezond Gesprek met Teun Meulepas: Ieder kind op de fiets

Eigenaar van Biky, Teun Meulepas, werd door een een blikverruimende fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad aan het denken gezet. “De fiets die tot dan toe we puur als middel hadden beschouwt om van A naar B te komen werd toen de oplossing, het antwoord.” Karen van Ruiten sprak hem over zijn meest recente project dat als doel heeft ieder kind te laten fietsen.

Fietsbelofte: meer medewerkers op de fiets

Drieduizend medewerkers meer op de fiets naar het werk. Dit beloven de vier UMC's door middel van de fietsbelofte: tien procent meer fietsforensen in 2021. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar krijgen?