Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Onderzoek ‘Financieren vanuit de bedoeling’

Het initiatief ‘Financieren vanuit de bedoeling’ onderzoekt de belemmeringen en ontwikkelt de handvatten om de mens echt centraal te stellen. Transformatie vraagt namelijk dat zorg en ondersteuning aansluiten op de behoefte van mensen zelf en hun zorgzame gemeenschappen.

Handelingsangst weggenomen via Digivitaler

Voor iedereen die hulp nodig heeft bij digitale zorg is in Assen de cursus DigiVitaler ontwikkeld. We spraken cursist Sannie over de waarom, de hoe en over wat de training haar opleverde. Meer weten?

Interview Saskia Carli: e-health voor toekomstbestendige zorg

Saskia Carli is adviseur Digitale Zorg in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). We spraken Saskia over de ontwikkeling van de cursus DigiVitaler, samenwerking met onder meer de bibliotheek en de dagelijkse praktijk in het WZA. Meer weten?

Interview Ellen van Son: Hoe krijgt dood een natuurlijke plek in ons leven?

Omgaan met verlies, hoe doen we dat en kunnen we daar hulp bij gebruiken? We spraken Ellen van Son, directeur van Vereniging leven met dood, over wat er speelt op het gebied van leven met verlies en wat daarvoor nodig is.

Jaarcongres 2023: De Groene Route

Zet de stap naar buiten, vind de weg naar binnen. Terugblik op De Groene Route: het jaarcongres 2023 van Alles is Gezondheid. Op deze pagina vind je de animatie, visuals, leestips, interessante links, publicaties en foto's.

Interview Jacques Hendrikx: Alleen kunnen we niets, samen kunnen wij alles

Iedere week zeven gevarieerde ontbijtjes en vers fruit, gratis en in anonimiteit voor kinderen die anders zonder ontbijt de dag moeten starten. Alle 52 weken. Dat regelt het Nederlands Jeugd Ontbijt. Initiatiefnemer Jacques Hendrikx neemt ons mee in de waarom, de hoe en de waarheen.

Webinar: Vroegkinderlijk trauma, patronen en heling

Webinar over vroegkinderlijk trauma, patronen en heling. Experts en kijkers gaan in gesprek over de impact van negatieve ervaringen in de kindertijd, (h)erkenning en signalen, handvatten voor behandeling en herstel.