Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Methodiek Goed Gevoel Stoel

De Goed Gevoel Stoel is een methode die vertrouwen geeft in eigen kracht, als basisvoorwaarde voor mentale weerbaarheid en zelfmanagement. Lees hier meer over deze methodiek.

Online platform SamenWel!

SamenWel! is een makkelijk toegankelijk online platform over gezond leven in Rivierenland. Gezond leven gaat over gevarieerd eten, voldoende bewegen en lekker ontspannen. Bekijk hier het initiatief.

Gezond Gesprek met Teun Meulepas: Ieder kind op de fiets

Eigenaar van Biky, Teun Meulepas, werd door een een blikverruimende fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad aan het denken gezet. “De fiets die tot dan toe we puur als middel hadden beschouwt om van A naar B te komen werd toen de oplossing, het antwoord.” Karen van Ruiten sprak hem over zijn meest recente project dat als doel heeft ieder kind te laten fietsen.

Fietsbelofte: meer medewerkers op de fiets

Drieduizend medewerkers meer op de fiets naar het werk. Dit beloven de vier UMC's door middel van de fietsbelofte: tien procent meer fietsforensen in 2021. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar krijgen?

Wachtkamer-animatie Groen en gezondheid

Dertig minuten per dag bewegen in de natuur en je voelt je beter, dat is de boodschap van de wachtkamer-animatie die GGD Gooi en Vechtstreek ontwikkelde aan de hand van een interviewronde onder huisartsen. Bekijken?

Gezondere leefstijl deelnemers Voel je Goed!

“Als je je goed voelt en minder weegt heb je meer zin om van alles te doen", aldus Mala die deelnam aan het succesvolle project Voel je Goed! Bekijk de video en doe mee met de #hoedan-sessie

Gezond gesprek met Raymond Landgraaf: Gebruik de kracht van de natuur

Tijdens nascholingen gaan we in op het welzijn van van artsen en gebruiken we de kracht van de natuurlijke omgeving. Herverbinding met onszelf, elkaar en de omgeving kan helpen in balans te komen zodat ze weer fluitend naar hun werk gaan. Meer weten? Lees het interview