Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Child Friendly Cities

Iedereen kan iets doen voor een kind of jongere, Child Friendly Cities kijkt mét elkaar wat onze jeugd nodig heeft en denkt buiten de traditionele verantwoordelijkheden. Zo vinden we verbindingen tussen gemeenten, jongerenwerkers, scholen, werkgevers, ouders, kinderen, jongeren en anderen. En kunnen we samen op zoek naar de beste kansen voor de jeugd.

Webinar: Het andere gesprek in de spreekkamer

Webinar over leefstijl en positieve gezondheid. Met huisartsen Iris de Vries en Karolien van den Brekel nemen we een kijkje in de spreekkamer. Hoe kunnen mensen zelf de juiste koers voor een gezond leven (blijven) bepalen? Wat kunnen artsen doen om patiënten goed op weg te helpen?

Van professional tot professional (vouchers)

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen. In de regio constateren wij een toenemende behoefte om te leren van elkaar en kennis uit te wisselen over implementatie in de praktijk.

Gezond gesprek Mark levels: reflectie op wisselwerking

In de serie Gezonde Gesprekken, vormt deze editie een bijzonder gesprek over gezondheid in relatie tot onderwijs en werk. Maar ook over onderzoek in constructieve relatie tot praktijk en beleid. Karen van Ruiten praat online met hoogleraar Mark Levels.

Video: Groene Gezonde Leefomgeving

Via mooie projecten uit de praktijk in Noord-Holland zie je op welke manier de groensector met andere sociale domeinen samenwerkt om zo veel mogelijk mensen te laten profiteren van de gezonde effecten die de natuur op ons en onze omgeving heeft.

Sociale basisinfrastructuur: voor vitale en gezonde gemeenschappen

Bewoners willen steeds vaker een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid in hun buurt. Met bouwstenen en praktijkvoorbeelden voor een inclusieve samenwerking, bieden we professionals én bewoners handelingsperspectief op de vraag: hoe maken we van buurtinitiatieven en het formele zorg- en ondersteuningssysteem een samenhangend geheel?

Gezondere keuzes maken met het Kavelmodel

Met het kavelmodel kunnen inwoners gezondere keuzes maken, zorgprofessionals mensen weer centraal stellen en is er structureel voldoende geld om door te groeien naar een systeem waarin naast zorg ook gezondheid steeds meer centraal staat.