Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Interview Ellen van Son: Hoe krijgt dood een natuurlijke plek in ons leven?

Omgaan met verlies, hoe doen we dat en kunnen we daar hulp bij gebruiken? We spraken Ellen van Son, directeur van Vereniging leven met dood, over wat er speelt op het gebied van leven met verlies en wat daarvoor nodig is.

Jaarcongres 2023: De Groene Route

Zet de stap naar buiten, vind de weg naar binnen. Terugblik op De Groene Route: het jaarcongres 2023 van Alles is Gezondheid. Op deze pagina vind je de animatie, visuals, leestips, interessante links, publicaties en foto's.

Interview Jacques Hendrikx: Alleen kunnen we niets, samen kunnen wij alles

Iedere week zeven gevarieerde ontbijtjes en vers fruit, gratis en in anonimiteit voor kinderen die anders zonder ontbijt de dag moeten starten. Alle 52 weken. Dat regelt het Nederlands Jeugd Ontbijt. Initiatiefnemer Jacques Hendrikx neemt ons mee in de waarom, de hoe en de waarheen.

Webinar: Vroegkinderlijk trauma, patronen en heling

Webinar over vroegkinderlijk trauma, patronen en heling. Experts en kijkers gaan in gesprek over de impact van negatieve ervaringen in de kindertijd, (h)erkenning en signalen, handvatten voor behandeling en herstel.

Webinar: In Utero

Webinar over de documentaire ‘In Utero’ waarin experts en kijkers in gesprek gaan over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op ons verdere bestaan en gedrag.

Handreiking Natuurinclusief bouwen voor gezonde bewoners – Top-10 maatregelen voor nieuwbouw en gebiedsontwikkeling

Deze handreiking, samengesteld door een team van experts op het gebied van de domeinen gezondheid, natuur en bouw, biedt inzichten en aanbevelingen om de integratie van natuur in bouwprojecten te bevorderen en gezonde woonomgevingen te creëren.

Natuurlijk rouwen

De natuur leert ons dat alle fasen van de cyclus belangrijk zijn, troost bieden en ons veerkrachtig maken. Daarom besteden we tijdens ons Jaarcongres aandacht aan de manier waarop de natuur kan helpen bij transformeren. Van loslaten tot zaaien en opnieuw beginnen.