Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Video: Groene Gezonde Leefomgeving

Via mooie projecten uit de praktijk in Noord-Holland zie je op welke manier de groensector met andere sociale domeinen samenwerkt om zo veel mogelijk mensen te laten profiteren van de gezonde effecten die de natuur op ons en onze omgeving heeft.

Sociale basisinfrastructuur: voor vitale en gezonde gemeenschappen

Bewoners willen steeds vaker een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid in hun buurt. Met bouwstenen en praktijkvoorbeelden voor een inclusieve samenwerking, bieden we professionals én bewoners handelingsperspectief op de vraag: hoe maken we van buurtinitiatieven en het formele zorg- en ondersteuningssysteem een samenhangend geheel?

Gezondere keuzes maken met het Kavelmodel

Met het kavelmodel kunnen inwoners gezondere keuzes maken, zorgprofessionals mensen weer centraal stellen en is er structureel voldoende geld om door te groeien naar een systeem waarin naast zorg ook gezondheid steeds meer centraal staat.

Onderzoek naar werkplezier en werkstress bij jonge dokters

De helft van de jonge dokters heeft in hun korte carrière al weleens overwogen het doktersvak te verlaten. Werkdruk, arbeidstijden en onaangename zorgcultuur worden genoemd als belangrijkste redenen, blijkt uit een onderzoek onder jonge dokters uitgevoerd door stichting De Jonge Dokter en onderzoeksbureau Sardes.

Gezondheid en zorg van morgen vormgeven met reSTART HEALTHcare

Om digitale vernieuwing te versnellen en om de gezondheid van morgen vorm te geven lanceerde Alles is Gezondheid met een aantal partners reSTART HEALTHcare. Een virtuele hackathon is onderdeel van het initiatief.

Webinar: Gezondheid breed op de agenda

Tijdens dit webinar word je geïnspireerd om anders te denken en anders te doen. Positieve Gezondheid centraal betekent een ander verhaal zowel provinciaal, regionaal als lokaal!

Brochure: Mensen met een beperking aan de slag helpen (AWVN)

Wil je iemand met een beperking aan de slag helpen? In de brochure van werkgeversvereniging AWVN is te lezen op welke manier je een bijdrage kunt leveren.