Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

In beeld – Coronacrisis: Kans voor verandering

Alles is Gezondheid werkt aan de Sustainable Development Goals. De visual van de Merkarchitect combineert het model van Kate Raworth, met de gedachten uit een manifest van 170 academici . Voor inspiratie voor volgende gezonde en duurzame stappen.

Gezond Gesprek met Myrthe van Til: Voorlichten van kinderen met corona-prentenboek

Myrthe van Til van Samenwijzer Duin & Bollenstreek merkte dat voor haar jongste dochter de uitleg van het Jeugdjournaal over corona net iets te ingewikkeld was. Ze schetste een prentenboek om het voor jonge kinderen uit te leggen.

Lokale preventieakkoorden en Alles is Gezondheid

Doelen van het landelijke preventieakkoord kunnen alleen gehaald worden als er overal in Nederland concrete stappen worden gezet. In buurten, wijken, steden en dorpen. Daar wordt gezondheidswinst geboekt. Daarom zijn lokale of regionale vertalingen van het nationale akkoord cruciaal. Alles is Gezondheid helpt hier graag bij. Meer weten?

In beeld: samenwerken aan natuur en gezondheid

Bekijk de eerste oogst van panelgesprek en interactieve sessies rond vijf persona op de expertmeeting natuur en gezondheid. De Betekenaar maakte een visueel verslag.

Praktijkvoorbeeld: Samen met de JGZ op weg naar een geletterde generatie

GGD Zaanstreek Waterland werkte mee aan de pilot ‘Op weg naar een geletterde generatie’; hoe kan vroegsignalering van laaggeletterdheid bij ouders en de aanpak van laaggeletterdheid bij ouders én kinderen ingebed worden in de werkwijze van de Jeugdgezondheid?

Gezondheidswinst behalen met behulp van matrixen

Alle gemeenten in Zuid-Holland Zuid werken met ondersteuning van de GGD aan de vierjaarlijkse nota publieke gezondheid met daarin het beleid voor de periode 2020-2023. De GGD ontwikkelde hiervoor een advies met bouwstenen en een gezondheidswinstmodel en er zijn nu ook matrixen ontwikkeld.

Gezondheidsverschillen verkleinen door samenwerking

De grote gezondheidsverschillen in Tiel-oost en Tiel-west, ontstaan doordat veel mensen – waaronder laaggeletterden - niet worden bereikt met bestaande (gezondheids)initiatieven, worden verkleind door samenwerking met ambassadeurs uit de doelgroep. Meer lezen over de succesformule?