Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Webinars Health Transformation Community

De Health Transformation Community (HTC) is een dynamisch programma dat zich richt op de transformatie van zorg naar gezondheid, waarbij deelnemers een intensief leertraject doorlopen gedurende zes maanden. Bekijk nu gratis de webinars over Transitiekunde en Samenwerkingskunde en beluister de podcast!

Sturen van verandering vraagt om verandering van sturing

‘Dit onderzoek kan dienen als denk- en hulpmiddel als het gaat om de uitvoering van transitievraagstukken, omdat het is gebaseerd op observaties uit de praktijk', aldus Marleen Bekker, onderzoekscoördinator Universiteit Maastricht. Zeven inzichten uit de praktijk.

Praktijkvoorbeeld: Kunst op recept Leiden

Een mooie samenwerking tussen zorg, welzijn en cultuur. Deelnemers ervaringen dat het initiatief bijdraagt aan zelfvertrouwen, plezier in het leven, sociale contacten en iets om naar uit te kijken. Meer weten?

Kunst als (ver)wondermiddel

iPH en LKCA deden onderzoek naar de waarde van actieve cultuurparticipatie voor de zes dimensies van Positieve Gezondheid en de samenwerking van cultuurprofessionals met de eerstelijnszorg. Meer weten?

Inzichten Piet Vessies: ‘Gezond werkgeverschap gaat niet om centen, maar om houden van’

Hoe kunnen we Positief Gezond werkgeverschap verder brengen? Op initiatief van Alles is Gezondheid zijn actieleernetwerken gevormd met werkgevers van verschillende organisaties en met CAOP is de Positieve Gezonde CAO ontwikkeld. Wat kunnen we hiervan leren?

Interview Okrah Donkor: ‘Jongeren weten zelf wat ze nodig hebben’

'Ik zorg dat ons huis staat en dat de jongeren kunnen doen wat zij denken dat goed is. Zo blijven we vernieuwen en aansluiten op behoeften van jeugd uit de wijk,' aldus Okrah Donkor. Midden in een ‘achterstandswijk’ bouwde hij met jongeren een hechte community. Meer weten?

Interview Margriet de Jager: ‘De werkelijkheid is geen model’

‘Als iedereen hetzelfde doel nastreeft, heb je geen blauwdruk nodig,’ zegt netwerkadviseur Margriet de Jager. Zij zet zich al decennia in voor (brede) gezondheidsbevordering en domeinoverstijgend samenwerken. Wat heeft zij hiervan geleerd? Ze blikt terug, kijkt vooruit, deelt en duidt.