Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

Infographic Verleiden om te Lopen bundelt tips voor beleidsmakers

Hoe kunnen gemeenten mensen verleiden om te gaan lopen? Om beleidsmakers in het ruimtelijk en sociaal domein daarbij te helpen presenteert de City Deal Ruimte voor Lopen samen met Alles is Gezondheid een handige infographic die hulp biedt bij de zoektocht naar het meest passende initiatief voor de betreffende gemeente of organisatie.

Positief Gezond Werkgeverschap

Organisaties die medewerkers de regie geven, passende mogelijkheden bieden en oprecht verbindingen aangaan, onderscheiden zich op een positieve manier. Hoe? Dat lees je in onze publicatie Positief Gezond Werkgeverschap. Kijk verder...

The Wisdom of Trauma

Webinar over de documentaire The Wisdom of Trauma. Met experts en kijkers gaan we in gesprek over de impact van trauma, wat we hiervan leren en hoe we hier op een helende manier mee kunnen omgaan.

Expertisepunt Basisvaardigheden

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is er voor iedereen die laaggeletterden helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden. Belangrijk, want het begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg is nodig voor een goede gezondheid.

Webinar Natuur op Recept

Webinar over de vraag hoe de natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de lokale samenwerking tussen diverse (zorg)professionals.

Publicatie Wendbaar opleiden voor de toekomst

In de longread 'Wendbaar opleiden voor de toekomst' blikken twee hoogleraren terug op recente beleidsadviezen op het terrein van zorg en welzijn. Ze sluiten af met een vijftal aanbevelingen, onder meer gericht op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.