Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Mental Meetup- verkenning, aanpak, video en meer

De tweede Mental Meetup is één van de initiatieven van ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’. Een dag met activiteiten met mentale gezondheid als thema. Doe je voordeel met het verslag, een video, onderzoek, interview en relevante initiatieven.

Schulden en mentale problemen versterken elkaar

Schulden leiden tot mentale problemen en andersom. Het versterkt elkaar. Amine Bakkali, schetst in opdracht van Schuldenlab met zijn kennisdocument ‘Schulden- en psychische problematiek bij jongeren’ een beeld van de leefwereld van deze jongeren en hij legt uit waarom het tijd is dat ze worden gehoord.

Terugkijktip: webinar Energiebewustzijn & Gezondheid

Hoe is het met ons energiebewustzijn? We wekken steeds meer duurzame energie op, maar aan de toenemende vraag is niet te voldoen. Kunnen we onze 24/7 afhankelijkheid van energie loslaten? Kunnen we toe met minder? En zou ons dat iets kunnen brengen? Bekijk het webinar.

Videoserie: wat geeft iemand veerkracht?

Deze serie gaat in op wat iemand veerkracht geeft. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe houd jij regie over je leven? Wat zijn tips om veerkrachtig te blijven?

Interview Koen Eising: Hoe (on)gezond is de energietransitie?

'Wij zouden dienstbaar moeten zijn aan de natuur die ons zoveel geeft,’ zegt Koen Eising, MVO Manager bij netwerkbedrijf Alliander. Hij maakt zich hard voor een nieuwe kijk op ons energieverbruik. Kunnen we de permanentie van energie loslaten? En zou dat een zegen kunnen zijn?

Interview Anoek Meijer: Aandacht helpt bewoners om stappen te zetten

Anoek Meijer trekt met de Gezonde Huiskamer wijken in Noord Nederland in om bewoners te inspireren stap voor stap aan hun gezondheid te werken. Een mooi streven. Wat zijn de ervaringen en leermomenten?

Gezond Gesprek Pascale Bruinen: We kunnen zelf meer dan we denken

Met eigen regie is veel winst te behalen, aldus Pascale Bruinen. Ze richtte de Academie voor Zelfherstel op en helpt mensen om hun overtuigingen zo positief mogelijk te maken. Genoeg aanleiding voor een Gezond Gesprek.