Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Onderstroom: Jaarcongres en Livecast 2022

Jaarcongres en livecast over de Onderstroom. We kijken naar de (leef)wereld van gedachten en gevoelens die minder zichtbaar zijn. Naar wat iedereen onbewust wel voelt en ervaart, maar niet altijd doordringt tot stelsels, structuren en systemen.

Natuur voor Gezondheid

‘Natuur voor Gezondheid’ geeft praktische hulpmiddelen, bruikbaar voor professionals in de eerstelijns gezondheidszorg en welzijns- en sportsectoren. De middelen zijn bestemd voor mensen met psychosociale en fysieke klachten, en bruikbaar als aanvulling op de reguliere behandelingen.

Interview René Cuperus: ‘Gezondheid als zelfredzaamheidsillusie?’

Alleen met de menselijke maat kunnen we voorkomen dat Nederland afhaakt, aldus René Cuperus. Cuperus is o.a. columnist en specialist internationale politiek. Samen met Josse de Voogd publiceerde hij dit de Atlas van afgehaakt Nederland en spreekt erover tijdens ons jaarcongres.

Gezond Gesprek Janine Schimmelpenninck: Leven met Geluk, Vrijheid en Verbondenheid

Wico Mulder sprak Janine Schimmelpennink over Natural Skills, over de psychologische rijkdom van geven, over het nut van psychologie in het onderwijs en onze natuurlijke hang naar vrijheid, geluk en verbinding.

Interview Joost Bijlsma: ‘Het levensbelang van een nieuw perspectief’

Verduurzaming van de zorg is nodig, maar hoe pak je dat aan? De 'reisgids' Heel de Zorg, met bijzondere voorbeeldverhalen van pioniers helpt hierbij. Wij spraken een van de auteurs.

Interview Tim ’S Jongers: Niets zo discriminerend als een diploma

Tim ’S Jongers politicoloog, publicist en directeur Wiardi Beckman Stichting slaat een brug tussen bestuurders en mensen in kwetsbare situaties. We spreken ’S Jongers over selectiemechanismen, samenwerken en 'het niets te verliezen gevoel'.

Interview psycholoog Najla: ‘Iedereen is op zoek naar verbondenheid’

Najla werkt als GZ-psycholoog en heeft op social media een trouw publiek van 25 duizend volgers. Als opmaat naar ons jaarcongres spraken wij haar over haar kijk op de huidige maatschappij en de behoeften van jongeren.