Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Videoserie: wat geeft iemand veerkracht?

Deze serie gaat in op wat iemand veerkracht geeft. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe houd jij regie over je leven? Wat zijn tips om veerkrachtig te blijven?

Interview Koen Eising: Hoe (on)gezond is de energietransitie?

'Wij zouden dienstbaar moeten zijn aan de natuur die ons zoveel geeft,’ zegt Koen Eising, MVO Manager bij netwerkbedrijf Alliander. Hij maakt zich hard voor een nieuwe kijk op ons energieverbruik. Kunnen we de permanentie van energie loslaten? En zou dat een zegen kunnen zijn?

Interview Anoek Meijer: Aandacht helpt bewoners om stappen te zetten

Anoek Meijer trekt met de Gezonde Huiskamer wijken in Noord Nederland in om bewoners te inspireren stap voor stap aan hun gezondheid te werken. Een mooi streven. Wat zijn de ervaringen en leermomenten?

Gezond Gesprek Pascale Bruinen: We kunnen zelf meer dan we denken

Met eigen regie is veel winst te behalen, aldus Pascale Bruinen. Ze richtte de Academie voor Zelfherstel op en helpt mensen om hun overtuigingen zo positief mogelijk te maken. Genoeg aanleiding voor een Gezond Gesprek.

Onderstroom: Jaarcongres en Livecast 2022

Jaarcongres en livecast over de Onderstroom. We kijken naar de (leef)wereld van gedachten en gevoelens die minder zichtbaar zijn. Naar wat iedereen onbewust wel voelt en ervaart, maar niet altijd doordringt tot stelsels, structuren en systemen.

Natuur voor Gezondheid

‘Natuur voor Gezondheid’ geeft praktische hulpmiddelen, bruikbaar voor professionals in de eerstelijns gezondheidszorg en welzijns- en sportsectoren. De middelen zijn bestemd voor mensen met psychosociale en fysieke klachten, en bruikbaar als aanvulling op de reguliere behandelingen.

Interview René Cuperus: ‘Gezondheid als zelfredzaamheidsillusie?’

Alleen met de menselijke maat kunnen we voorkomen dat Nederland afhaakt, aldus René Cuperus. Cuperus is o.a. columnist en specialist internationale politiek. Samen met Josse de Voogd publiceerde hij dit de Atlas van afgehaakt Nederland en spreekt erover tijdens ons jaarcongres.