Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Praktijkvoorbeeld: Kunst op recept Leiden

Een mooie samenwerking tussen zorg, welzijn en cultuur. Deelnemers ervaringen dat het initiatief bijdraagt aan zelfvertrouwen, plezier in het leven, sociale contacten en iets om naar uit te kijken. Meer weten?

Kunst als (ver)wondermiddel

iPH en LKCA deden onderzoek naar de waarde van actieve cultuurparticipatie voor de zes dimensies van Positieve Gezondheid en de samenwerking van cultuurprofessionals met de eerstelijnszorg. Meer weten?

Inzichten Piet Vessies: ‘Gezond werkgeverschap gaat niet om centen, maar om houden van’

Hoe kunnen we Positief Gezond werkgeverschap verder brengen? Op initiatief van Alles is Gezondheid zijn actieleernetwerken gevormd met werkgevers van verschillende organisaties en met CAOP is de Positieve Gezonde CAO ontwikkeld. Wat kunnen we hiervan leren?

Interview Okrah Donkor: ‘Jongeren weten zelf wat ze nodig hebben’

'Ik zorg dat ons huis staat en dat de jongeren kunnen doen wat zij denken dat goed is. Zo blijven we vernieuwen en aansluiten op behoeften van jeugd uit de wijk,' aldus Okrah Donkor. Midden in een ‘achterstandswijk’ bouwde hij met jongeren een hechte community. Meer weten?

Interview Margriet de Jager: ‘De werkelijkheid is geen model’

‘Als iedereen hetzelfde doel nastreeft, heb je geen blauwdruk nodig,’ zegt netwerkadviseur Margriet de Jager. Zij zet zich al decennia in voor (brede) gezondheidsbevordering en domeinoverstijgend samenwerken. Wat heeft zij hiervan geleerd? Ze blikt terug, kijkt vooruit, deelt en duidt.

Webinar Nieuwe kijk op Leven Lang Ontwikkelen

In het webinar Een nieuwe kijk op Leven Lang Ontwikkelen gaan duurzame inzetbaarheidsexpert Aukje Nauta (Universiteit Leiden/Sioo) en ondernemer John Engelsman (IJB Groep) in op de vraag hoe organisaties kunnen werken aan een stimulerende leercultuur.

Videopodcast WELdoeners: Margriet de Jager

In de podcast WELdoeners gaat WEL in gesprek met betrokken en bevlogen persoon op het gebied van Positieve Gezondheid. In deze aflevering wordt Margriet de Jager geïnterviewd over onderwijs, politiek, de uitdagingen in het leven en samenwerken.