Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

De Gezonde Rekenkamer, een dialoog over gezondheid als verdienmodel

Onder de noemer De Gezonde Rekenkamer organiseren zeven samenwerkende gezondheidspartijen een dialoog over gezondheid als verdienmodel.

Gezond Gesprek met Suzanne IJsselmuiden: tot maatschappelijke oplossingen komen met de hulp van frisse denkers

Karen van Ruiten sprak met Suzanne IJsselmuiden, directeur van de Nationale DenkTank. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over hoe we een digitale samenleving realiseren die gezond, weerbaar, eerlijk en inclusief is, en de rol die Alles is Gezondheid daarin kan spelen.

Webinar: Innovatiekracht in de zorg: van potentie naar praktijk

Heeft de transformatie van de zorg last van het konijn-in-de-koplampen-effect? Ken je het gevoel dat je iets wilt vernieuwen maar in een impasse raakt?

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

Teeb Stadtool is uitgebreid met nieuwe baten van groen en water

De TEEB Stadtool berekent de maatschappelijke waarde van groen en water in de stad. De tool is geactualiseerd en uitgebreid met een aantal nieuwe baatrekeningen die vanaf november 2019 beschikbaar komt. Meer lezen over de tool?

Early Life Stress: ‘Praten met tieners over stress, hoe doe je dat?’

Hoe kunnen we bij kinderen en adolescenten signalen van stress signaleren? Waarom hebben kinderen last van Early Life Stress en hoe kunnen we de jeugd preventief gezond houden?

De Juiste Zorg op de Juiste Plek stelt het dagelijks functioneren van mensen centraal

De essentie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health). Meer weten?