Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Spinnenweb: positieve gezondheid en groen

Video's en praktijkverhalen: bekijk de effecten van buiten zijn en de natuur op de zes gezondheidsdimensies van Positieve Gezondheid.

Groene woonwijk Krommenie

Natuur als onderdeel van de stad, zodat er een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving ontstaat. Dat is de Staatsbosbeheer-visie ‘Groene Metropool’. Met gebiedsontwikkelaar AM is dit concept in Krommenie succesvol vertaald naar de praktijk.

Portretten ervaringsdeskundigen kinderarmoede

“Ik heb altijd geleerd als je in gevaar komt dan kun je drie dingen doen: vluchten, vriezen of vechten." bekijk de drie persoonlijke videoportretten over armoede: vluchten, vriezen en vechten.

Grijs, Groen & Gelukkig

Genieten van natuur, beweging en de buitenlucht brengt positieve effecten met zich mee. Grijs, Groen & Gelukkig laat in de praktijk zien dat de natuur als zorginterventie werkt.

Ruimschoots bewezen: natuur is gezond!

De natuur heeft een goede uitwerking op vele aspecten van onze gezondheid. Natuur helpt ons bijvoorbeeld bij gezond blijven, onze concentratie, snel herstel en de natuur vermindert stress. Op deze interactieve pagina lees je er meer over.

Kinderen vitaler en socialer door Gezonde Basisschool van de Toekomst

Het boekje 'De Gezonde Basisschool van de Toekomst. Van leer- naar leefschool' beschrijft de weg waarlangs het succesvolle programma tot daadwerkelijke uitvoering is gekomen.

Webinar: Jong, opgebrand en nu de zaak weer op de rit!

Ervaringsdeskundigen vertellen in een webinar over hun burn-out en hoe je deze ervaring kan omzetten in een maatschappelijk tegengeluid en preventieve aanpak voor generatiegenoten. Kijk terug.