Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Project Geld & Geluk van SNS: groeikansen voor jongvolwassenen

Ruim tweederde van de jongvolwassenen is financieel kwetsbaar of financieel ongezond. Het is belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van de mentale (bij)effecten van hun activiteiten en hier proactief verantwoordelijkheid voor nemen. Bekijk de inzichten en aanbevelingen van het project Werk & Geluk.

Missie Mentaal: Mentale gezondheid in het onderwijs

Mentale klachten in het onderwijs nemen toe. Hoe kunnen we dit tij keren? Tientallen docenten uit het hele land bogen zich in opdracht van Missie Mentaal en Psychologie in het onderwijs over vraagstukken rond de mentale gezondheid van jongeren en de rol van het onderwijs hierin. Zij deden dit in het kader van de Impact Night, waar 25.000 jongeren belangrijke maatschappelijke thema’s besproken.

Doe-tank Missie Mentaal: Hoe kunnen zowel IQ als EQ op school tot bloei komen?

Ruim honderd onderwijsvernieuwers kwamen 5 juni samen om na te denken over hoe kinderen het best geholpen kunnen worden om op school naar potentie te kunnen bloeien. Het was bijzonder om over schotten en schaduwen heen te stappen en vanuit verschillende invalshoeken na te denken over structurele veranderingen. Hoe kunnen zowel IQ als EQ op school tot bloei komen?

Missie Mentaal congres 2024: stap een keer in mijn schoenen

Terugblik op het landelijk congres van Missie Mentaal in de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid 2024. Insteek was ‘Stap een keer in mijn schoenen’. Of die van een ander. Want als we elkaar beter begrijpen maken we mentale gezondheid meer bespreekbaar.

Webinar: Positief Gezond Basisonderwijs

Webinar van Alles is Gezondheid en iPH over Positieve Gezondheid in het basisonderwijs. Schoolleider Jos Clout en kinderboekenschrijver Evelien van Dort gaan in op de vraag hoe scholen -samen met leerkrachten, kinderen en ouders- kunnen werken aan meer gezondheid.

Webinars Health Transformation Community

De Health Transformation Community (HTC) is een dynamisch programma dat zich richt op de transformatie van zorg naar gezondheid, waarbij deelnemers een intensief leertraject doorlopen gedurende zes maanden. Bekijk nu gratis de webinars over Transitiekunde en Samenwerkingskunde en beluister de podcast!

Sturen van verandering vraagt om verandering van sturing

‘Dit onderzoek kan dienen als denk- en hulpmiddel als het gaat om de uitvoering van transitievraagstukken, omdat het is gebaseerd op observaties uit de praktijk', aldus Marleen Bekker, onderzoekscoördinator Universiteit Maastricht. Zeven inzichten uit de praktijk.