Terug

Special Olympics Groningen-Overheid

Details
Datum ondertekening 23-11-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving
Organisaties Gemeente AppingedamGemeente DelfzijlGemeente GroningenGemeente HarenGemeente LoppersumGemeente VeendamProvincie GroningenGemeente MenterwoldeGemeente Hoogezand - Sappemeer (Midden-Groningen)Gemeente SlochterenGemeente BellingweddeGemeente Vlagtwedde 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor een gezonde leefstijl van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Mensen met een beperking of een chronische ziekte bewegen in het algemeen minder en hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen en overgewicht. Wij zijn van mening dat de gezondheid van mensen met een beperking of chronische ziekte in Nederland nog veel beter kan. 

We zetten ons in om de gezonde leefstijl van mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Noord-Nederland te verbeteren door samen te werken met alle andere partners in onze regio en zetten actief in op bewustwording, communicatie en stimulering van de gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende beperkingen én talenten. We bekrachtigen welke ambities we hebben en dat we ons in de toekomst blijvend inzetten om gezondheid van mensen met een beperking en/of chronische aandoening verder te verbeteren.

Onze activiteiten (partners)

  • Acties om een gezonde leefstijl te bevorderen verankeren in het meerjarenbeleid;
  • Actief informatie uitwisselen en elkaar daar waar mogelijk ondersteunen;
  • Het gebruik van alcohol en tabak ontmoedigen;
  • Aanmoedigen tot meer bewegen;
  • Aanmoedigen tot het nuttigen (en aanbieden) van gezonde voeding.

Onze activiteiten (overheidsinstelling)

  • Aanmoedigen en faciliteren van activiteiten en acties in het kader van gezondheid en participatie;
  • Ondersteunen van regionale netwerken rondom sport en bewegen voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is;
  • Meewerken aan positieve beeldvorming van het samen bewegen en sporten en het realiseren van een gezonde leefstijl door alle inwoners.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.