november
3

Jaarcongres en livecast Alles is Gezondheid-iPH 2022

Laden Evenementen

Jaarcongres en livecast Alles is Gezondheid-iPH 2022

Op donderdag 3 november 2022 organiseren Alles is Gezondheid en iPH hun jaarcongres. We kijken uit naar een blikverruimende bijeenkomst voor vooruitstrevende gezondheidsprofessionals in Nederland.

Met deze editie weer ruimte voor interessante praktijkervaringen, nieuwe inspiratie, onverwachte gasten en de nodige interactie. Net als de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ‘ouderwets’ te netwerken.

Het centrale thema is Onderstroom.  We kijken dan naar de (leef)wereld van gedachten en gevoelens die minder zichtbaar zijn. Naar wat iedereen onbewust wel voelt en ervaart, maar niet altijd doordringt tot stelsels, structuren en systemen.

De vraag is hoe we hiervan een samenhangend geheel maken en daarbij de beweging stimuleren naar een gezonder Nederland. Met minder spanning, meer verbindingen, nieuwe gevoelens en ander gedrag. Ook bij jezelf.

We halen de onderstroom naar boven met voorbeelden, verhalen en ervaringen (#hoedan). Daarbij komen de bekende Alles is Gezondheid-iPH thema’s aan bod zoals: Positieve Gezondheid, groen en gezondheid, mentale gezondheid, regio’s en wijken, gezond werkgeverschap, publieke gezondheid en leefomgeving.

De onderstroom, die niemand ziet, bepaalt de richting, op elk gebied. (Stef Bos)

Programma

De volgende sprekers en/of onderdelen staan op het programma (onder voorbehoud):

 • Spoken Word over de Onderstroom door arts, inspirator, vernieuwer en moderator Mia Wessels. Bekijk hier de voordracht van vorig jaar.
 • Tim ’S Jongers (auteur, Wiardi Beckman Stichting) over de kloof en brug tussen de systeemwereld en de leefwereld van (kwetsbare) bewoners.
 • Tanja Jadnanansing (Voorzitter bestuur A’dam Zuidoost) over hoe ze uitdagingen in de buurt aanpakt, talentontwikkeling, gelijke kansen en het betrekken van bewoners.
 • Machteld Huber (grondlegger Positieve Gezondheid en iPH) over veerkracht, mentale balans en het omgaan met negatieve gevoelens en emoties.
 • Najla Edriouch alias ‘Psycholoog Najla’ (GZ-psycholoog, Youtube vlogger) over het verbeteren van je eigen leven, jongerenhulp en (innerlijke) verbondenheid.
 • Roshan Nejal (documentairemaker, virtual reality) over Deep Fake Therapy, artificieel contact met overledenen en de heilzame werking voor nabestaanden.
 • Rene Cuperus (Atlas van Afgehaakt Nederland) over electorale geografie, maatschappelijke verschillen tussen mensen, wie er afhaken, waar en waarom.
 • Onno Dwars  (Ballast Nedam Development) over green leadership, gebiedsontwikkeling, holistische leefomgeving en duurzaam bouwen.
 • F*ck It show: interactie met Wing Yan Man over durf te falen, persoonlijke angsten, overwinnen en doorleven (met jouw eigen do’s en dont’s).
 • Lea Bouwmeester (Federatie voor Gezondheid) met een werksessie over het organiseren van collectieve slimheid, met elkaar en de burger.
 • Grace Brok (Wijk voor Elkaar, sociaal ondernemer Deventer) over community benadering, buurtgeluk, gezondheid in de wijk en samenwerking met gemeente,
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis over de aanpak en uitwerking van gezondheidswelzijn en Positieve Gezondheid (bij patiënten, op de werkvloer).
 • Kenniscentrum Vilans over de praktijk van mantelzorgers en Positieve Gezondheid, verbinding formele en informele zorg en veerkracht.
 • Op weg naar een Gezonde CAO (m.m.v. CAOP): Wat wil je werkgevers meegeven om gezonder te werken? Welke verbeteringen zie jij op de werkvloer?
 • Arts en Leefstijl en Alles is Gezondheid over naar buiten gaan met patiënten en hoe natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl.
 • Irene Voskamp en Mieke Reynen over de aanpak van Provincie Zuid Holland, iPH en Adema Architecten hoe je inwoners betrekt bij de inrichting van een positief gezonde (leef)omgeving.
 • Steel Bending met Gamechangers en Marvy Rieder. Leer hoe je 8 mm dik constructiestaal kan buigen met het zwakste punt van je lichaam, je keelholte.
 • Marleen Bekker van de Universiteit Maastricht komt met de opbrengsten van meerjarig onderzoek: wat heeft Alles is Gezondheid ons gebracht?
 • Maak kennis met de Gezonde Huiskamer (HANNN), het bordspel Positieve Gezondheid (Zorgbelang Inclusief), Weeting (walk your meeting).
 • Moderator van het plenaire programma is Karen van Ruiten (Alles is Gezondheid-iPH).

Inschrijven

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Na aanmelding rekenen we op je komst. We willen geen plaatsen verloren laten gaan of lunch voor niks serveren. Aantal beschikbare plaatsen: 300. Vol is vol. Aanmelden kan via dit formulier.

Livecast

Lukt het je niet om aanwezig te zijn? Voor de thuisblijvers organiseren we een livecast (rond lunchtijd). In deze online uitzending gaan we dieper in op de onderstroom in de regio. Moderator is Lea Bouwmeester. Het programma, sprekers en exacte uitzendtijd volgt. Aanmelden voor de livecast kan vanaf  1 oktober 2022. De uitzending is ook -ter plekke- tijdens het jaarcongres te volgen. Houd deze website in de gaten voor updates of abonneer je op de nieuwsbrief. Bekijk hier de livecast van vorig jaar.

Jaarcongres en livecast Alles is Gezondheid-iPH 2022

Datum: donderdag 3 november
Time: 10:00 - 16:00 uur
Location: Prodentfabriek - Amersfoort

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Prodentfabriek

Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort

Plan uw route