Terug

Twente Gezond

20 december 2018

strong>Met de Twente Gezond-partners komt een beweging op gang die mensen inspireert om aan hun gezondheid te werken. Dit draagt bij aan een gezonder en vitaler Twente, waarin iedereen naar vermogen kan meedoen. Gezond leven doen mensen zelf, op de plek waar ze wonen, werken en naar school gaan.

In regio Twente ligt het percentage mensen dat rookt, teveel drinkt en te weinig beweegt helaas boven het landelijk gemiddelde. Hierdoor leven mensen korter en beschikken zij over minder goede gezondheidsjaren. Ook kent de omgeving een groot aantal dorpen, wat voor versnipperde zorg zorgt. Deze tijd doet een beroep op de zelfredzaamheid van mensen. En als je meer van mensen verwacht, moet je ze een omgeving bieden waarin ze deze verwachtingen waar kunnen maken. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen het moeilijk vinden op eigen kracht patronen te doorbreken en ongezond gedrag te veranderen in gezonder gedrag. Twente gezond ziet daarom een noodzaak om mensen in de regio zo te helpen dat ze zichzelf beter kunnen helpen.

Dit doet Twente Gezond

Met positieve gezondheid als vertrekpunt rust Twente Gezond mensen uit op het gebied van zingeving, welzijn, participatie en sport met handvatten om zichzelf te kunnen helpen.
Twente Gezond verbindt partijen uit het veld met elkaar en zorgt voor een effectieve samenwerking en een minder versnipperde zorg. Hoe? Door bestaande initiatieven te versterken en coalities te vormen. Het netwerk deelt goede initiatieven en praktijkvoorbeelden binnen het eigen netwerk en via het platform van Alles is Gezondheid ook met de rest van Nederland.

Partners

Twente Gezond bestaat uit bijna dertig organisaties die direct of indirect werken aan de gezondheid in Twente. Denk aan bedrijven, onderwijsinstellingen, instellingen op het gebied van gezondheid, welzijn, participatie en zingeving. Een overzicht van alle samenwerkingspartners van het regionetwerk vindt u op Twentegezond.nl.

Samenwerken?

Wil jij je met jouw organisatie inzetten voor een gezonder Twente? Inspireer je anderen met een activiteit of project en versterkt dit positieve gezondheid in Twente? Word dan nĂș partner van Twente Gezond. Neem contact op met: info@twentegezond.nl.

Pledge Twente Gezond

Steeds meer partners werken aan een vitaal Nederland.