Terug

Maas en Waal in Beweging

21 februari 2020

Stichting Maas en Waal in Beweging zet zich in om gezond eten en voldoende beweging voor alle inwoners van gemeenten Druten en West Maas en Waal mogelijk te maken. Hierbij werken zij samen met diverse maatschappelijke partners.

Daarom Maas en Waal in Beweging

In de gemeenten Druten en West Maas en Waal kampen inwoners met overgewicht. Bij de volwassenen ligt dit percentage op 54% en bij ouderen van 65+ zelfs op 64%. In het najaar van 2015 werd Jan van Herpen, huisarts in Druten, geïnspireerd door wat er zich afspeelde in de Franse dorpjes Fleurbaix en Laventie. In deze kleine gemeenschappen lukte het de inwoners om gezamenlijk overgewicht terug te dringen op een prettige manier. Jan van Herpen dacht: Wat ze in Levantie kunnen, dat kunnen wij ook in het land van Maas en Waal. En zo ontstond een gezamenlijke droom. Dagelijks bewegen en gezond eten en drinken is voor alle inwoners van Druten en West Maas en Waal vanzelfsprekend.

Wat doet Maas en Waal in Beweging?

Samen fijn en gezond leven in het land van Maas en Waal, de gezondste regio van Nederland. Belangrijke sleutelwoorden volgens inwoners zijn hierbij: een lijf dat zonder klachten functioneert, mentaal lekker in je vel zitten, en samen zijn en meedoen. En daarbij gaat het niet alleen om grote activiteiten, maar juist om laagdrempelige en kleinschalige activiteiten.

Concrete initiatieven

  • Wandelcafé Maas en Waal
  • Gezondheidscheck
  • Nordic Walking Druten
  • Koken en meer
  • Old Stars LTC Horssen
  • Kookworkshop ondernemers

Partners

Gemeente Druten, Rabobank Maas en Waal Oost-Betuwe, Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland, Provincie Gelderland, Radboud UMC, GGD Gelderland-Zuid, M38 Welzijn, Kenniscentrum Sport, Pax Christi College, Buiten Adem sport & leefstijl, Tennisclub LTC Horssen, Tijssen Uw Versspecialist, Voedselbank Gemeente Druten, Gemeente West Maas en Waal, Volleybalvereniging Atalante, Wandelcafé Maas en Waal, CWZ, AAC-Olympia, Clever fit, Landwinkel de Zandroos, DijkenSport.nl, Femme Vital, FOX Fitness.

Meer weten?

Bezoek de website van Stichting Maas en Waal in Beweging.

Meebewegen?

Onze regionetwerken kunnen altijd nieuwe partners gebruiken. Sterker, we vinden het een eer als je je wil verbinden aan een van deze netwerken. Laat het ons weten via info@allesisgezondheid.nl.

Pledge Maas en Waal in Beweging

Steeds meer partners zetten zich in voor een vitaal Nederland.