Terug

Voedingscentrum

Details
Datum ondertekening 03-02-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties Voedingscentrum 

Wij informeren mensen en stimuleren ze tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze

Wij zijn van mening dat de gezondheid van de mensen in Nederland wezenlijk kan verbeteren met een gezond eetpatroon. Met een gezond eetpatroon is op elke leeftijd gezondheidswinst te boeken. Overgewicht is een gevolg van een verkeerd eetpatroon. Daarom willen wij inzetten op ouders in staat stellen hun kinderen een gezond eetpatroon aan te leren en zorgen voor een gezonde omgeving waarin de gezonde keuze de gemakkelijke is.

Onze activiteiten

Bieden onafhankelijke wetenschappelijk onderbouwde informatie
Het bieden van onafhankelijke informatie, met een wetenschappelijke onderbouwing. In onze adviezen houden we rekening met zowel gezondheid als duurzaamheid en veiligheid

Stimuleren bedrijfsleven tot verantwoord voedselaanbod

Informeren en stimuleren. Iedereen maakt zijn eigen keuze. Consumenten eten wat ze willen, de horeca kiest wat op de menukaart komt en fabrikanten beslissen zelf welke producten ze op de markt brengen. Wij bieden al deze partijen eerlijke informatie zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. We stimuleren het bedrijfsleven om een meer verantwoord voedselaanbod te ontwikkelen en staan open voor samenwerkingen.

Aanreiken praktische tools

Consumenten bieden we met de tools op mijnvoedingscentrum.nl praktische handvatten voor een gezond eetpatroon. Daarnaast reiken we lokale professionals effectieve instrumenten aan die zij kunnen inzetten in hun praktijk.

Hulp bij gezonde keuzes maken

Uitgangspunt bij al onze acties is dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze moet zijn. Gezond eten moet voor iedereen bereikbaar zijn, ook als je weinig tijd hebt, weinig geld of je liever niet te veel wil verdiepen in gezonde voeding. Als je omgeving gezond is, kost het nauwelijks moeite om gezond te kiezen. ‘Gezond eten’ wordt ‘Normaal eten’.

Bezoek scholen voor advies op maat

We bezoeken 450 scholen en geven advies op maat voor een gezonde schoolkantine

Verhogen vindbaarheid

We gaan onze vindbaarheid voor het onderwerp gezonde kindervoeding en het aanleren van een gezond eetpatroon verhogen

Productie voedingsrichtlijn voor gezonde sportkantines

We maken een voedingsrichtlijn voor gezonde sportkantines.

 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.