Terug

Stichting De Kring educatief

Details
Datum ondertekening 02-06-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Meedoen, Leren
Organisaties Educatie De KringCultuurCompaan 

Ja, wij onderschrijven de doelen van Alles is Gezondheid met cultuur-educatieve projecten

Wij ondersteunen Roosendaal als JOGG-gemeente door in te zetten op cultuur-educatieve projecten. Dit doen we o.a. in nauwe samenwerking met alle scholen binnen het primair onderwijs, de GGD en kunstenaars.

Onze activiteiten

 • Het aankleden van het nieuwe watertappunt bij Brede School Zwanenhof
  Stichting De Kring educatief gaat met o.a. 3D-graffiti het nieuwe watertappunt bij Brede School Zwanenhof aankleden, waardoor de aantrekkingskracht ervan toeneemt.
 • Met een grote tentoonstelling met lesprogramma kinderen in aanraking laten komen met een gezonde leefstijl
  Stichting De Kring educatie 
  realiseert in de tweede helft van 2016 een grote tentoonstelling met lesprogramma gerealiseerd voor alle scholen van het primair onderwijs tijdens Kunst onder 1 dak. Met als doel kinderen op een plezierige manier in aanraking te laten komen met een gezonde leefstijl.
 • Samenwerken met lokale partijen om een project met thema ‘Gezonde Cultuur Voor Vitale Ouderen’ op te starten
  Stichting De Kring educatie heeft een start gemaakt om tot samenwerking te komen met Cultuureducatie in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, de GGD en zorginstellingen om een project op te starten met als thema: Gezonde Cultuur Voor Vitale Ouderen. De veranderende zorg speelt hier een belangrijke rol. Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen waarbij het belangrijk is aan te sluiten bij de vraag als het gaat om de vrijetijdbesteding. Er is veel eenzaamheid onder ouderen en met name de hoger opgeleide ouderen kunnen moeilijk aansluiting vinden bij bestaande activiteiten.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.