Terug

Steunpunt Smaaklessen WUR

Details
Datum ondertekening 12-11-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University 

Wij zetten ons in door het aanbieden en doorontwikkelen van het lesprogramma Smaaklessen voor het basisonderwijs.

Onze missie is kinderen voedselvaardig te maken, zodat ze opgroeien tot gezonde en bewuste consumenten. Daarvoor ontwikkelen en coördineren wij sinds 2006 het lesprogramma Smaaklessen, met een bereik van al meer dan 4.000 basisscholen.

Voor de implementatie van Smaaklessen werken wij nauw samen met o.a. leerkrachten, GGD’en, organisaties voor Natuur- en milieu educatie, sportorganisaties en boerderij educatie. Smaaklessen is onderdeel van het Voedseleducatie Platform. Dit is een netwerk van de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven dat gevestigd is bij Wageningen UR.

Onze activiteiten

 • Smaaklessen aanbieden voor alle basisscholen
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR biedt Smaaklessen aan voor alle basisscholen (digitaal, via de webshop van het Voedingscentrum en via 100 uitleenpunten).
 • Verdiepende Smaaklesmodules ontwikkelen over alle productgroepen uit de Schijf van Vijf
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR gaat verdiepende Smaaklesmodules ontwikkelen over alle productgroepen uit de Schijf van Vijf, waarbij leerlingen door middel van activiteiten buiten de klas in contact komen met de wereld achter hun eten.
 • Tenminste 1000 scholen per schooljaar die Smaaklessen inzetten
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR wil ervoor zorgen dat er tenminste 1000 scholen per schooljaar zijn die Smaaklessen inzetten.
 • Wil ontvangers van de Smaaklessen-nieuwsbrief ondersteunen om Smaaklessen te koppelen aan bijzondere gebeurtenissen op school
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University gaat alle 6500 contacten die de Smaaklessen nieuwsbrief ontvangen, ondersteunen om voedingseducatie te koppelen aan bijzondere gebeurtenissen op school, zoals de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en Pasen.
 • Scholen die gebruik maken van Smaaklessen stimuleren te werken vanuit de Gezonde Scholen aanpak
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR gaat scholen die gebruik maken van Smaaklessen stimuleren te werken vanuit de Gezonde Scholen-aanpak.
 • Bestaande activiteiten op het gebied van voedseleducatie koppelen aan Smaaklessen
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR gaat bestaande activiteiten op het gebied van voedseleducatie koppelen aan Smaaklessen en hierdoor de kwaliteit verbeteren, het effect vergroten en het bestaande aanbod voor scholen coördineren en reduceren.
 • Voor de inzet van Smaaklessen een goede samenwerking realiseren tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven
  Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University UR wil voor de inzet van Smaaklessen een goede samenwerking realiseren tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven in het Voedseleducatie Platform.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.