Terug

PLYGRND.city

Details
Datum ondertekening 29-03-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Meedoen
Organisaties PLYGRND.city 

Ons credo is: ‘spelend de nieuwe wereld tegemoet met gelukkigere mensen, vitalere steden en een hoger bewustzijn van volgende generaties’.

Wat wij doen is het gamificeren van de bestaande openbare ruimte met verrassende en leuke interventies in verschillende thema’s zoals urban workouts, wandelroutes en openbare escape rooms, om beweging en sociale interactie te stimuleren.

In de transitie van de wereld worden steden steeds drukker. Hoe gaan we om met de stedelijke ruimte? Bij PLYGRND.city hebben ze het concept van stedelijke ontwikkeling, vitaliteit van de samenleving en gamification samengevoegd tot een innovatieve filosofie en vertaald naar een product, waarbij ze de openbare ruimte gebruiken om mensen meer in beweging te laten komen en daarbij sociaal contact te bevorderen.

PLYGRND.city werkt in co-creatie met stakeholders die dezelfde missie delen; mensen en steden vitaler maken. Vanuit de duurzaamheidsgedachte geloven ze in het gebruikmaken van datgene wat er al is en wat anderen al hebben gedaan. Pure potentialiteit en effectiviteit. Dit doen ze in hun vorm van stedelijke ontwikkeling én met de mensen en partijen waarmee ze samenwerken, waaronder gemeenten zoals Eindhoven, Tilburg, Rotterdam en partijen/plekken waar veel mensen komen zoals de NS en Schiphol. PLYGRND.city werkt samen met creatieven, designers, sporters, influencers, artists, schrijvers, trainers, scholen, scholieren, studenten, makers, engineers en gezondheidsinstanties zoals GGD.

Onze activiteiten

  • Creëren van 25 urban playgrounds
    PLYGRND.city heeft als doelstelling om op 31 december 2017 25 urban playgrounds te hebben gecreëerd in co-creatie met bewoners/gebruikers (scholieren, studenten, stadsmakers, jongeren, ouderen) en opdrachtgevers (eigenaren van de openbare ruimte) in 6 gemeenten, op 10 stations en 2 vliegvelden. Ze hebben een levendige community van 25.000 mensen op social media en minstens het dubbele aantal mensen bereikt in de creatie en speelbaarheid van de urban playgrounds. In 2018 – 2020 pakken ze groots en vitaal door met een groeiende club aan positieve, loyale en competente professionals en creatieve stadsmakers, bedrijven en instanties.
  • Steden vitaler maken
    PLYGRND.city wil met elkaar steden vitaler maken en de openbare ruimte uitdagender en aantrekkelijker maken voor mensen om meer te bewegen. Het gaat dan niet alleen over fysieke beweging, maar ook andere vormen van ‘het in actie laten komen’ van mensen om positieve impact te maken op zichzelf en hun omgeving, waaronder geestelijke, spirituele, sociaalemotionele en carrièreontwikkeling. PLYGRND.city speelt in op vitaliteitsprogramma’s zoals de Brabant Health Deal, Smart Society, Vitale Stad en Alles is Gezondheid!

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.