Terug

Piezo & Indigo Preventie & Weten&Eten

Details
Datum ondertekening 13-10-2016
Actief Ja
Thema Mentale Gezondheid, Meedoen, Positieve Gezondheid
Organisaties Indigo PreventieStichting PiëzoWeten & eten 

Wij dragen bij aan een gezonder Nederland door het starten van gezondheidsprojecten voor diverse doelgroepen.

Wij, Stichting Piëzo, Indigo Preventie en Weten&Eten, zijn van mening dat de gezondheid van de mensen in Nederland nog veel beter kan. Het verbeteren van de gezondheid draagt bij aan een vitale maatschappij en een vitale economie.

Onze activiteiten

  • Talenten en vaardigheden Stichting Piëzo stelt mensen in de gelegenheid om hun talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen zodat zij op een zo volledig mogelijke participeren, integreren en emanciperen in de samenleving. Met de PiëzoMethodiek kunnen mensen zich stapsgewijs (in 5 participatiefases) ontwikkelen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Aan het einde van iedere fase hebben de mensen iets nieuws geleerd.
  • Verminderen en voorkomen psychische klachten Indigo Preventie is gericht op het verminderen en voorkomen van psychische klachten. Indigo Preventie biedt behalve POH-GGZ en Basis-GGZ ook preventieve groepsinterventies voor mensen die een verhoogd risico lopen op psychische klachten of deze in een milde vorm al hebben. De groepsinterventies (trainingen, eenmalige workshops, voorlichtingen en studiebijeenkomsten) zijn gericht op angst, stress en depressieve klachten, risicovol alcoholgebruik, leefstijl, verlies en gezinsproblematiek. Dit doet Indigo Preventie door het bewustzijn te vergroten, door de draagkracht, zelfredzaamheid en motivatie te versterken en door toeleiding naar passende ondersteuning.
  • Voedings- en dieetspreekuren Met 9 enthousiaste diëtisten houdt Weten&Eten voedings- en dieetspreekuren in gezondheidscentra en verpleeg- en verzorgingshuizen in en buiten Zoetermeer/Gouda. Weten&Eten geeft ook voorlichtingen over gezonde voeding op basisscholen en voortgezet onderwijs om kinderen en hun ouders, waardoor de kans op overgewicht en chronische ziekten vermindert.
  • Gezamenlijk programma Door middel van een gezamenlijk programma dragen Piëzo, Indigo en Weten&Eten bij aan de zelfontplooiing van kwetsbare groepen. Dit programma bestaat uit trainingen, workshops, voorlichting die bij alle zes locaties van Piëzo in Zoetermeer worden aangeboden.
    • Indigo Preventie verzorgt trainingen en workshops met thema’s zoals assertiviteit, mindfulness, stoppen met piekeren of meer zelfvertrouwen. Ook kunnen groepen deelnemen aan het programma ‘Liever bewegen dan moe’ (vrouwen) of ‘Bewegen geeft kracht’ (mannen). Bij dit beweegprogramma wordt voorlichting over gezonde leefstijl aangeboden in combinatie met beweging met als doel het voorkomen van depressiviteit. Daarnaast kunnen mensen enkele ondersteunende gesprekken krijgen waarbij gekeken wordt naar de (eigen) mogelijkheden.
    • Weten&Eten verzorgt presentaties bijvoorbeeld over eten met minder zout of vet, gezonde dranken en tussendoortjes, gezond afvallen, kookworkshops voor volwassenen (hoe kook je met minder zout of vet) en kinderen (hoe maak je gezonde traktaties of een gezonde lunch) en supermarktrondleidingen (wat staat er op het etiket van verpakkingen en wat betekent het). Tevens wordt er een inloopspreekuur aangeboden, waarbij men laagdrempelig adviezen kan krijgen over eigen voeding of gewicht.
Nederland, Zoetermeer, 13-10-2016.
Foto Wiebe Kiestra
Pledge ondertekening bij Piezo in Zoetermeer. De volwassenen achter vlnr wethouder Isabelle Vugs, Mirjam van Bijnen (Piezo), Willy Verstegen (Weten & Eten) en Stefan Sandifort (Indigo).

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.