Terug

Gezonde Slagkracht

Details
Datum ondertekening 01-12-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving
Organisaties Gemeente CranendonckGemeente EerselGemeente Heeze-LeendeGemeente Reusel- de MierdenGemeente WaalreGemeente EindhovenGemeente BinnenmaasGemeente RotterdamGemeente CromstrijdenDienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland ZuidGemeente AlblasserdamGemeente GiessenlandenGemeente GorinchemGemeente LeerdamGemeente MolenwaardGemeente PapendrechtGemeente ZederikGemeente DordrechtGemeente NijmegenGemeente GroningenGemeente ZwijndrechtGemeente AmersfoortGemeente Midden-GroningenGemeente AlkmaarGemeente Borger OdoornGemeente BrielleGemeente DrimmelenGemeente Hardinxveld-GiessendamGemeente GoedereedeGemeente Hendrik-Ido-AmbachtGemeente 's HertogenboschGemeente KorendijkGemeente MontferlandGemeente Oud-BeijerlandGemeente Ommen-HardenbergGemeente SliedrechtGemeente Schoonhoven (Krimpenerwaard)Gemeente StrijenGemeente ScherpenzeelGemeente SmallingerlandGemeente TubbergenGemeente ValkenburgGemeente VeghelGemeente WinterswijkGemeente WoerdenGemeente BestGemeente Geldrop-MierloGemeente NuenenGemeente OirschotGemeente Son en BreugelGemeente VeldhovenGemeente AstenGemeente DeurneGemeente Gemert-BakelGemeente HelmondGemeente LaarbeekGemeente SoomerenGemeente BergeijkGemeente Bladel 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland onder andere door de preventie van overgewicht en middelengebruik uit te breiden.

Met de kennis en ervaring uit het programma Gezonde Slagkracht (ZonMw 2009-2014) gaan de 59 gemeenten van Gezonde Slagkracht een vervolg en impuls geven via Alles is Gezondheid, onder andere door de preventie van overgewicht en middelengebruik uit te breiden naar andere leefstijlthema’s, doelgroepen en andere wijken/gemeenten.

Onze activiteiten

 • Verbreden van ervaringen
  De 59 gemeenten van Gezonde Slagkracht verbreden  ervaringen met het Gezonde Slagkracht project naar meerdere onderwerpen of gebieden in eigen stad en regio. In onze eerstvolgende nota Volksgezondheid gaan wij deze verbreding nader concretiseren. Daarbij kan gedacht worden aan ervaringen rond publiek private samenwerking, burgerparticipatie en politiek-bestuurlijk draagvlak.
 • Integrale aanpak als basis
  De 59 gemeenten van Gezonde Slagkracht nemen een integrale aanpak als basis voor volgende trajecten op terrein van gezond gedrag. Immers, onderzoek heeft aangetoond dat een integrale aanpak effectiever en efficiënter is.
 • Voorbeeldgemeenten
  De 59 gemeenten van Gezonde Slagkracht zijn voorbeeldgemeenten rondom gezond gedrag en zorgen dat gemeente en samenwerkingspartners zich inzetten om ervaringen en kennis te delen, niet alleen binnen de lokale netwerken, maar ook met collega-instellingen. Denk bijvoorbeeld aan de projecten waarin is aangetoond dat het alcoholgebruik onder jongeren is afgenomen door samenwerking met scholen, supermarkten, sportkantines en politie. Of projecten waarin overgewicht door samenwerking tussen diverse partijen is teruggedrongen.
 • Actief netwerk
  Vanuit de gedachte dat persoonlijke uitwisseling het beste werkt, blijven de 59 gemeenten van Gezonde Slagkracht een actief netwerk van lokale bestuurders en projectleiders om elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen. Denk hierbij aan reguliere regionale ontmoetingen en bijvoorbeeld de LinkedIn-groep van Gezonde Slagkracht.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.