Terug

Floorball Academie, Unisports en Bosan

Details
Datum ondertekening 30-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties BosanFloorball Academie NederlandUnisports 

Floorball Academie Nederland, UniSports en BOSAN Haaksbergen willen het noorden, midden en zuiden van Nederland inspireren en stimuleren op om een verantwoordelijke manier floorball te spelen. Daarmee draagt floorball bij aan een actieve leer- en leefstijl.

Wij willen mensen doen inzien, dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken en welk effect dit heeft op hun leefstijl. Door mensen zelfbewust, zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken te houden bij onze sport Floorball, dragen we bij aan een proces waarbij de sporter zich een leven lang kan ontwikkelen. Alle acties die wij ondernemen dragen bij aan het realiseren van onze missie: ‘Wij brengen mensen in beweging en creëren persoonlijk ondernemerschap’.

Floorball is zeer toegankelijk en het is de snelste teamsport ter wereld. Op dit moment zijn 30 clubs in Nederland actief met floorball. Met floorball willen we het ondernemerschap en het zelfregulerend vermogen van de deelnemer vergroten middels het concept sporteducatie. Deze methodiek sluit aan bij de lifeskills die jongeren nodig hebben om zo om te leren gaan met een veranderende wereld.
In het onderwijs is Floorball een veel beoefende sport. Via de Olympic Moves spelen 700.000 leerlingen op basisscholen en voortgezet onderwijs floorball. Daarmee is floorball de derde schoolsport in Nederland. Daar ligt voor ons de kans om scholen/vaksecties te laten zien welke mogelijkheden sport in zich heeft om te werken aan de lifeskills van jongeren.

Onze activiteiten

 • Scholingen en totaalpakket voor docenten mogelijkheden floorball
  Floorball Academie Nederland, UniSports en BOSAN Haaksbergen zorgen voor scholingen en een totaalpakket voor docenten om scholen en vaksessies te laten zien welke mogelijkheden de sport in zich heeft om te werken aan de lifeskills van jongeren. Daarnaast zullen wij partners aan ons verbinden, die hierin willen investeren (onderzoek, accommodatie, menskracht).
 • Sporteducatieprojecten basisonderwijs tot mbo
  Floorball Academie Nederland, UniSports en BOSAN Haaksbergen starten dit schooljaar in provincie Groningen en in de steden Assen en Rotterdam met sporteducatieprojecten, waarbij het doel is om leerlingen van het basisonderwijs t/m het mbo in aanraking te laten komen met deze methodiek. Zo ontstaat er een leerlijn waarbij alle deelnemers betrokken zijn. Elke doelgroep werkt toe naar zijn eigen eindevenement dat georganiseerd en begeleid zal worden door een oudere leeftijdscategorie (bv voortgezet onderwijs organiseert voor basisonderwijs). Inmiddels is Floorball binnen de opleiding van Landstede Zwolle en Harderwijk, het Alfa College en het Noorderpoort een regulier programmaonderdeel.
 • Investeren in bedrijfssport
  Floorball Academie Nederland, UniSports en BOSAN Haaksbergen gaan investeren in bedrijfssport. In Groningen werken ze onder andere samen met Martini Business Club om hier een nieuwe impuls aan te geven. Ze richten zich in 2017 op het bereiken van 100 bedrijven in Noord-Nederland en 1000 bedrijven in Nederland totaal.
 • Samenwerkingspartners Floorball
  Floorball Academie Nederland, UniSports en BOSAN Haaksbergen gaan genoemde activiteiten in samenwerking met verschillende partijen realiseren, zoals Hanzehogeschool Groningen, verschillende gemeenten, VNO-NCW, NeFUB, Martini Business, Exportclub Groningen, Sport&Zaken, Huis voor de Sport Groninge en het gehele onderwijsveld.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.