Terug

Figon

Details
Datum ondertekening 10-09-2015
Actief Ja
Thema Preventie
Organisaties FC Twente scoren met gezondheidFigon 

Figon bevordert interactie tussen partijen in het geneesmiddelenonderzoek, versterkt bestaande initiatieven op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en doet onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen met preventieve werking.

Onze activiteiten

  • Interacties bevorderen tussen alle partijen in het geneesmiddelenonderzoek
    FIGON bevordert interacties tussen alle partijen in het geneesmiddelonderzoek in de brede zin, zoals wetenschappelijke en beroepsverenigingen, universiteiten, bedrijfsleven en overheid ter bevordering van betere en betaalbare geneesmiddelen ook voor chronische aandoeningen.
  • Bestaande initiatieven in het geneesmiddelenonderzoek bevorderen en nieuwe ontwikkelingen signaleren en verkennen
    FIGON versterkt bestaande initiatieven op het gebied van innovatief geneesmiddelonderzoek, signaleert en verkent nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en voert een actief beleid in het kader van de missie.
  • Onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen met preventieve werking
    Specifiek zal FIGON onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen met preventieve werking en het optimale gebruik hiervan bevorderen met betrekken tot bijvoorbeeld: vaccins, bloeddrukverlagers, orphan drugs, gen therapie, poli-farmacie voor de oudere mens, medische voedingsconcepten en ondersteunde programma’s voor goed gebruik geneesmiddelen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.