Terug

Entente Florale Nederland

Details
Datum ondertekening 10-09-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving
Organisaties De Vitale Groene Stad 

Entente Florale Nederland vraagt in het kader van het programma van de Vitale Groene Stad aandacht voor het thema groen en gezondheid, en de juiste manier waarop ‘groen’ in te zetten is voor een gezonde en veilige leefomgeving.

 

Onze activiteiten

  • Aandacht vragen voor onderwerpen groen en gezondheid
    In het kader van het programma en partners van de Vitale Groene Stad, vraagt Entente Florale Nederland via diverse communicatiekanalen veelvuldig aandacht voor het thema groen en gezondheid om daarmee dit onderwerp op de kaart te plaatsen. Deze informatie wordt in een brede doelgroep uitgedragen. Ook op de Nationale Groendag en in workshops vestigen wij de aandacht op het onderwerp groen en gezondheid.
  • Toetsen van projecten op gebied van groen en gezondheid
    Daarnaast toetst Entente Florale – in haar deelnemende gemeenten – projecten die betrekking hebben op groen en gezondheid. Een externe jury van de GGD GHOR – werkgroep Groen en Water – jureert deze projecten, welke de nodige media-aandacht genereren. Het effect hiervan is dat gemeenten meer bewust naar groen kijken en er zich van bewust worden dat, naast kijkgroen, het van groot belang is dat er ook groen wordt aangelegd dat direct een effect heeft op prettige gezonde buitenruimten waar inwoners geprikkeld worden te gaan wandelen, recreëren et cetera in het groen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.