Terug

Achmea

Details
Datum ondertekening 05-02-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Werk en Gezondheid, Preventie
Organisaties Achmea 

Ja, wij dragen via preventieve activiteiten graag bij aan een gezonder en vitaler Nederland

Achmea draagt met de inkoop van geïndiceerde en zorggerelateerde preventieve zorg, de realisatie van integrale zorg door samenwerking met betrokken partijen, het aanbieden van gezondheidsinterventies en het ontwikkelen van nieuwe financieringsmodellen bij aan een betere gezondheid voor heel Nederland.

Onze activiteiten

 • Inkoop van geïndiceerde en zorggerelateerde preventieve zorg
  Achmea houdt zich bezig met de inkoop van geïndiceerde en zorggerelateerde preventieve zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet en aanvullende preventieve zorg, zoals beweegprogramma’s voor patiënten met diabetes, chronisch obstructieve longziektes (COPD), reuma, hartfalen en obesitas.
 • Beter samenwerken en afstemmen
  Achmea realiseert integrale zorg door op regionaal niveau samen te werken met gemeenten en lokale GGD-en, zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties. Achmea maakt afspraken met gemeenten, GGD-en en zorgaanbieders, om het geïndiceerde preventieaanbod goed aan te sluiten op het collectieve preventieaanbod van de gemeenten, waarbij dit aanbod wordt afgestemd op de specifieke gezondheidsproblemen in de stad of wijk.
 • Gezondheidsinterventies
  Achmea biedt met de propositie ‘Gezond Ondernemen’ concrete en passende gezondheidsinterventies zoals ‘In 12 weken gezonder, slanker en fitter’. Dit is een gecombineerd leefstijlprogramma dat we samen met Achmea Health Centers aan werknemers met overgewicht aanbieden. Achmea betaalt het programma volledig als de deelnemers zich volgens afspraak hebben ingespannen en dus ook bij succes. Bij onvoldoende inspanning gaat de rekening naar de deelnemer. Zo stimuleren we gedragsverandering en eigen verantwoordelijkheid. Tevens delen we de opgedane kennis over causale verbanden tussen de opgedane gezondheidswinst en het effect op zorgkosten, productiviteit en het welzijn van medewerkers.
 • Ontwikkeling nieuwe financieringsmodellen
  Achmea ontwikkelt, experimenteert met en denkt mee over nieuwe financieringsmodellen die de verschuiving van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag ondersteunen. Nieuwe manieren van bekostigen moeten deze beweging ondersteunen, waarbij zorgverleners worden betaald op uitkomsten van zorg. Dit moet de zorgverlener meer ruimte bieden om aan de slag te gaan met preventie en zelfmanagement.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.