Terug

VitalZone

31 mei 2021

Het Vital Zone Instituut is een stichting die vitale zones ontwikkelt samen met overheden, zorg, bedrijven en wijken. Gezond én duurzaam dus. Vital Zone werkt via 3 lijnen binnen en voorbij de organisatie grenzen aan complexe vragen.

1. De motor en inspiratiebron rondom de beweging Vital Zones
2. Samen met de coalitie partners draagkracht en projecten waar maken
3. In opdracht organisaties begeleiden en opleiding.

Vital Zone Instituut werkt dichtbij en in heel Nederland. Internationale samenwerking is de volgende stap. Energie om te doen wat telt: gezond én duurzaam.
Het Vital Zone instituut is de non profit stichting die organisaties, coalities en vitale veranderaars helpt om vitale zones te ontwikkelen. Met frisse perspectieven, smeden van samenwerking, begeleiding en impactbeoordeling (Vital Zone predicaat).

Partners

Brabant is de eerste regio die een Vitale Zone coalitie heeft opgericht: Vital Zone Brabant. Met Waterschap Aa & Maas, Provincie Noord-Brabant, BrabantZorg, Waterschap de Dommel en gemeenten en bedrijven die actief werken aan vier thema’s:

  • Ontwikkelen van vitale zones in in eigen organisatie en gebied
  • Vitaliteit en werkplezier van medewerkers & duurzame inzetbaarheid
  • Circulair inkopen en aanbesteden
  • Medicijn uit water, verspilling verminderen en gezond waterbeheer

Op weg naar een gezonde en duurzame samenleving. Energie om te doen wat telt.

Levensenergie, goed wonen, zinnig werk en een fijne omgeving, wie wil dat niet?  Gelukkig lukt dat al vaak. En er kan nog heel veel beter.

Vital Zone Instituut gelooft dat vitale zones, gebieden waar mensen vitaal en gelukkig leven en werken in een gezonde omgeving, een uniek perspectief biedt om verbeteringen te realiseren.

Ieder kan binnen zijn eigen bereik bijdragen aan de belangrijkste thema’s van deze tijd: gezondheid en duurzaamheid. Zelf, op het werk, met je buren en als samenleving.

En dan niet alleen sprinten bij problemen en ‘rode zones’ maar ook slimmer krachten bundelen en blijven gaan voor praktische oplossingen en een wereld waarin wij en volgende generaties graag willen leven. Logisch, noodzakelijk én inspirerend.

Benieuwd naar de presentatie van Vital Zone gehouden tijdens de pledge-ondertekening van Alles is Gezondheid. Bekijk deze hier.

Sluit ook aan

Een volgende stap zetten in samenwerking met Vital Zones?  Mail gerust info@vitalzone.eu. Jezelf als veranderaar of leider goed voorbereiden? Kijk dan eens naar het programma dat weer start in september 2021. Meer energie om te doen wat telt.

 

Terug

Maas en Waal in Beweging

21 februari 2020

Stichting Maas en Waal in Beweging zet zich in om gezond eten en voldoende beweging voor alle inwoners van gemeenten Druten en West Maas en Waal mogelijk te maken. Hierbij werken zij samen met diverse maatschappelijke partners.

Daarom Maas en Waal in Beweging

In de gemeenten Druten en West Maas en Waal kampen inwoners met overgewicht. Bij de volwassenen ligt dit percentage op 54% en bij ouderen van 65+ zelfs op 64%. In het najaar van 2015 werd Jan van Herpen, huisarts in Druten, geïnspireerd door wat er zich afspeelde in de Franse dorpjes Fleurbaix en Laventie. In deze kleine gemeenschappen lukte het de inwoners om gezamenlijk overgewicht terug te dringen op een prettige manier. Jan van Herpen dacht: Wat ze in Levantie kunnen, dat kunnen wij ook in het land van Maas en Waal. En zo ontstond een gezamenlijke droom. Dagelijks bewegen en gezond eten en drinken is voor alle inwoners van Druten en West Maas en Waal vanzelfsprekend.

Wat doet Maas en Waal in Beweging?

Samen fijn en gezond leven in het land van Maas en Waal, de gezondste regio van Nederland. Belangrijke sleutelwoorden volgens inwoners zijn hierbij: een lijf dat zonder klachten functioneert, mentaal lekker in je vel zitten, en samen zijn en meedoen. En daarbij gaat het niet alleen om grote activiteiten, maar juist om laagdrempelige en kleinschalige activiteiten.

Concrete initiatieven

  • Wandelcafé Maas en Waal
  • Gezondheidscheck
  • Nordic Walking Druten
  • Koken en meer
  • Old Stars LTC Horssen
  • Kookworkshop ondernemers

Partners

Gemeente Druten, Rabobank Maas en Waal Oost-Betuwe, Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland, Provincie Gelderland, Radboud UMC, GGD Gelderland-Zuid, M38 Welzijn, Kenniscentrum Sport, Pax Christi College, Buiten Adem sport & leefstijl, Tennisclub LTC Horssen, Tijssen Uw Versspecialist, Voedselbank Gemeente Druten, Gemeente West Maas en Waal, Volleybalvereniging Atalante, Wandelcafé Maas en Waal, CWZ, AAC-Olympia, Clever fit, Landwinkel de Zandroos, DijkenSport.nl, Femme Vital, FOX Fitness.

Meer weten?

Bezoek de website van Stichting Maas en Waal in Beweging.

Meebewegen?

Onze regionetwerken kunnen altijd nieuwe partners gebruiken. Sterker, we vinden het een eer als je je wil verbinden aan een van deze netwerken. Laat het ons weten via info@allesisgezondheid.nl.

Pledge Maas en Waal in Beweging

Steeds meer partners zetten zich in voor een vitaal Nederland.