Terug

Gemeenten welkom om mee te denken over toekomstvisie Tel mee met Taal vanaf 2025

4 januari 2024

Taal maakt gezonder, dat weten we. Mensen die laaggeletterd zijn voelen zich vaak minder gezond, ze hebben een grotere kans eerder te sterven en ze maken meer gebruik van zorg. Je hebt immers begrip van informatie nodig en gezondheidsvaardigheden om regie te kunnen voeren over je gezondheid. Nascholing loont en daarnaast is het van belang dat zorgprofessionals laaggeletterden herkennen en communicatie op hen afstemmen. Hoe kunnen we dat het beste voor elkaar krijgen?

Het programma Tel mee met Taal bereidt zich met een beleidsverkenning voor op een nieuwe visie op het verbeteren van basisvaardigheden voor de jaren 2025-2028. De rol van gemeenten hierin wordt groter. Het huidige programma loopt af na 2024. Gesprekken en werkgroepen met gemeenten zijn een belangrijk onderdeel van de beleidsverkenning.

Werk je bij een gemeente en houd je je bezig met volwasseneneducatie en basisvaardigheden, dan ben je begin 2024 welkom bij een van de bijeenkomsten die Tel mee met Taal verspreid over het land organiseert. Op dit moment zijn er drie data bekend, in januari volgen nieuwe data en locaties.

Aanmelden

klik op de knop achter de bijeenkomst om een mail op te stellen. Vermeld hierin je naam, de gemeente waarvoor je werkt en met hoeveel personen je verwacht te komen. Je ontvangt dan op een later moment per mail meer informatie.

  • 30 januari 14:00-16:00 – Alkmaar Aanmelden
  • 1 februari 13:00 -15:00 – Hengelo Aanmelden
  • 6 februari 15:00 – 17:00 – Nieuwegein Aanmelden

Hier lees je meer over de beleidsverkenning Tel mee met Taal

Werkgroep Taal maakt gezonder

Met de werkgroep richten we ons op het verbeteren van basisvaardigheden bij laaggeletterden, zodat zij gezondheidsvaardiger en daarmee gezonder worden.


Netwerkadviseur onderwijs