Terug

De eerste ‘blended’ Health Innovation School

8 mei 2020

COVID-19 bestendige Health Innovation School Rotterdam van start, digitaal maar toch dichtbij

Er is goed nieuws voor de vijftig deelnemers van Health Innovation School (HIS) Rotterdam. Waar er even vraagtekens waren over het al dan niet doorgaan van de eerste editie in de Randstad, is bekend gemaakt dat 17 juni wordt gestart met een ‘blended’ lesvorm. Twee maanden later dan de beoogde startdatum, starten de deelnemers uit de zorg en welzijn met hun interactieve leertraject om te innoveren en impact te maken met zorginnovaties. Dankzij digitale oplossingen blijft de einddatum gewoon staan op 24 september. Maar hoe kan een traject waarbij interactie tussen deelnemer en de coaches centraal staat toch doorgaan?

De HIS010 met ‘blended learning’ trapt de eerste lesblokken af met onder meer live videosessies, online overlegtafels met REMO.CO, persoonlijke videoberichten en online coaching. Bij een HIS in pre-corona tijden wordt de eerste dag veel tijd besteedt om elkaar te leren kennen. In Rotterdam staat dat deze maand al op de planning en dat doen ze anders dan normaal! In een COVID-proof ruimte wordt een introductiefilm opgenomen. Elke deelnemer krijgt een eigen Health Innovation Survival Kit mee, daarna gaan de deelnemers samen aan de slag met uiteenlopende innovatieprojecten via onder meer SLACK.

Op 16 juni is de digitale kick-off! Omdat het eerder aangekondigde diner op die dag niet doorgaat bevat de survival kit een smakelijk alternatief: het ‘Alles-liep-in-de-soep’-pakket. Met dit pakket en de virtueel geplande borrels belooft het net zo’n gaaf traject als anders te worden.

HIS Rotterdam is een initiatief van Alles is Gezondheid, Gemeente Rotterdam, LSH010, De Rotterdamse Zorg en Bureau Zorginnovatie.  Er wordt toegewerkt naar de afronding op 24 september waarbij ervan uit wordt gegaan dat iedereen dan ook weer fysiek bij elkaar kan komen. Als dat het geval is, wordt het traject spectaculair afgesloten tijdens een bijeenkomst met de kandidaten en prominente sprekers.

Lees ook:

Startsein HIS Zuid West Nederland door staatssecretaris Paul Blokhuis

50 deelnemers aan de slag met diverse praktijkprojecten rondom vitaliteit, welzijn en zorg in Zuid West Nederland.