Terug

Health Innovation School Brabant van start

4 november 2019

Na een geslaagde regionale Health Innovation School (HIS) in Zuid-West-Nederland, bundelen oude en nieuwe partners hun krachten om toekomstige zorginnovatie leiders te bereiken over de hele provincie Brabant. HIS Brabant start in januari 2020. Dus ben jij een zorgprofessional die mee wil denken over de zorg van de toekomst? Pak je kans en meld je nu aan. In november gaat HIS Zuid-Oost Nederland van start en in 2020 kunnen alle innovators (in spe) zich verheugen op de uitbreiding van HIS naar Rotterdam en Den Haag.

Health Innovation School is een gezamenlijk initiatief van de Radboudumc REshape Center in Nijmegen, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport in Den Haag. Alles is Gezondheid is partner van de editie Brabant en Rotterdam. Het doel van HIS is het bevorderen van samenwerking op het gebied van (systeem)innovatie in de zorg en welzijn.

De drie pijlers van de Health Innovation School zijn het stimuleren van een innovatieve manier van denken, het uitwisselen van kennis en vaardigheden en het bevorderen van samenwerking in netwerken. In lijn met voorgaande edities is er een hoofdthema: het oplossen van de verschillende en gecompliceerde arbeidsproblematiek binnen de zorg, en het verhogen van arbeidsproductiviteit.

Specifiek richt HIS Brabant zich o.a. op capaciteitsproblemen in de zorg. Deelnemers worden geselecteerd op intrinsieke motivatie om te innoveren en ondernemen in de zorg. Er wordt geselecteerd op kwaliteit en potentie. De Health Innovation School  richt zich op alle stakeholders die werkzaam zijn binnen zorg en welzijn en nog niet veel ervaring hebben op het gebied van innovatie. We geloven dat een aanpak met ‘the whole system in the room’ meer mogelijk maakt en samenwerking stimuleert. Dit houdt in dat de deelnemers van een HIS bijvoorbeeld rollen hebben als verpleegkundige, verzekeraar, beleidsmaker, toezichthouder, patiënt, fysiotherapeut, huisarts, medisch specialist, ondernemer, ambtenaar etc., de mensen die echt het verschil willen maken.

Leer innoveren en impact te maken met zorginnovaties en meld je aan, dat kan nog t/m 15 november. Voor meer informatie over het programma en aanmelding kijk hier.

Gezond Gesprek met Shawna Butler: innovatie en gezondheid

Karen van Ruiten ging met Shawna Butler, nurse economist uit de VS, in gesprek over het inzetten van innovatie ter verbetering van gezondheid.