Terug

Zuid-Holland-Zuid

20 december 2018

‘Geef de burger meer eigen regie, laat met kleine voorbeelden zien hoe dat kan en houd elkaar goed vast. Dit regionetwerk is maar een begin. De omwenteling naar preventie en positieve gezondheid zal generaties duren’, aldus Jos Hiel, bestuurder van de Stichting Drechtzorg en een van de aanjagers van regionetwerk in Zuid-Holland Zuid’.

Het netwerk wil bijdragen aan een cultuurverandering in de gezondheidszorg waarbij het accent van ziekte en zorg verschuift naar gezondheid en gedrag. Positieve gezondheid is kijken naar wat wél mogelijk is, en gaat uit van veerkracht en vitaliteit. Het begrip veroorzaakt een omslag in denken en doen. Welke activiteiten de deelnemende partijen in het netwerk hiervoor willen ondernemen, leest u hier.

Deelnemende partijen

Stichting Drechtzorg, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid, Dienst Gezondheid & Jeugd, Zorgbelang Zuid-Holland, Verbindingsarchitect, Da Vinci College, Avres, Leger des Heils ZWN, SamenDoen, Rivas, De Lange Wei, Antes, De Blije Borgh, Gemiva-SVG, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Swinhove Groep, Syndion, Yulius, de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de gemeenten Zederik, Molenwaard, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht.

Ook aansluiten?

Zoek je partners om jouw gezondheidsplannen in de regio te realiseren? Laat het ons weten via Margriet de Jager, margriet.de.jager@allesisgezondheid.nl. Zij helpt je graag verder.

Pledge Zuid-Holland Zuid

Steeds meer partners zetten zich in voor een vitaal Nederland.