Terug

Gezondheidspact Utrecht

7 oktober 2020

Het Gezondheidspact Utrecht is een dynamisch netwerk waar de gemeente Utrecht deel van uitmaakt. Alle Utrechtse organisaties en personen die een bijdrage willen doen aan de gezondheid in de stad zijn welkom in het netwerk. Om elkaar te inspireren, samen te werken en van elkaar te leren op gebied van gezondheid. Gezondheidspact Utrecht is sinds september 2020 regionetwerk van Alles is Gezondheid.

Ontstaan Gezondheidspact

Eelco Eerenberg, wethouder Volksgezondheid: “2 weten er altijd meer dan 1. Een gevleugelde uitspraak, die ook aan de voet stond van het Gezondheidspact. In 2018 werd er een netwerk opgericht met allemaal enthousiaste Utrechtse gezondheidspartners. Al snel werd duidelijk dat er een enorme hoeveelheid kennis en kunde in onze stad is. Hierdoor kunnen partners van elkaar leren, maar ook elkaar ook zeker inspireren. Want alleen samen kunnen we Utrecht nog gezonder krijgen, met en voor alle Utrechters.”

Wat doet het Gezondheidspact?

Het Gezondheidspact Utrecht is een dynamisch en groeiend netwerk voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan gezondheid in de stad. Zij delen kennis en inspiratie, koppelen mensen en initiatieven en helpen zo elkaar én de gezondheid van de Utrechter verder.

Activiteiten 2020

  • Het Gezondheidspact Utrecht stelde een actief ambassadeursteam samen met 10 partners in de stad. Zij spraken met elkaar de belofte uit om het pact verder te brengen en de beweging nog verder uit te bouwen. Hiermee sloten ze aan bij de lokale en regionale netwerken van ons landelijke platform ‘Alles is Gezondheid’ en maken onderdeel uit van de landelijke preventiebeweging.
  • Samen met het ambassadeursteam breidt het Gezondheidspact Utrecht het netwerk verder uit. Zo ontstaan weer nieuwe verbindingen, allianties en samenwerking om de stad, wijk, buurt of straat gezonder te maken.
  • Gezondheidspact Utrecht ondersteunt straat- en buurtnetwerken waarbinnen zij samenwerken en elkaar helpen om gezonder en prettiger te leven waar mogelijk.
  • Gezondheidspact Utrecht organiseert verrassende ontmoetingen en halen ervaringen en kennis uit de stad op en delen dit. Dat deden ze in de coronazomer onder andere met 6 online dialogen. Daarin bespraken ze onderwerpen die aansluiten bij wat er gebeurt in de Utrechtse wijken en bij de speerpunten uit de Nota ‘Gezondheid voor iedereen. Zoals ‘chronische stress’, ‘kunst en gezondheid’ en ‘vaccinaties’.

Sluit ook aan

Om tot een gezonde en veerkrachtige regio te komen, hebben inwoners, professionals en organisaties elkaar nodig. Het regionetwerk gaat dan ook graag de verbinding aan met mogelijke netwerkpartners. Wil je aansluiten bij het netwerk? Neem dan contact op met Matthijs Zwier of Hedwig Leijten.

Word partner!

Bouw mee aan het regionetwerk van Gezondheidspact Utrecht en word partner!