Terug

Zuyd Hogeschool

Details
Datum ondertekening 29-03-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Preventie
Organisaties Zuyd Hogeschool 

Het consortium van Zuyd Hogeschool draagt graag bij aan Alles is Gezondheid

Het consortium van Zuyd Hogeschool bestaat uit het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (interfacultair – Gezondheidszorg, Kunsten, Bèta, ICT), met daarbij intensieve samenwerkingsrelaties met meer dan 50 bedrijven (MKB) en kennis- en zorginstellingen in de regio. Het centrum omvat de 5 Programmalijnen Zorg op Afstand, Ondersteunende technologie in de zorg, Wijkgerichte zorg en samenwerking, Meten in de zorg, Stimuleren van een actieve, gezonde leefstijl.

Onze activiteiten

  • Onderzoek
    Zuyd Hogeschool heeft het programma LIME (Limburg Meet) ontwikkeld, gericht op het slimmer en efficiënter inrichten van meten in de zorg. LIME omvat vier ‘Flagship’ onderzoeksprojecten: Anders meten van kwaliteit in de zorg, Personalized wearables, Point of Care en Personal Health Train. Daarnaast zijn Co-creatie en Onderwijs in LIME geïntegreerde projecten en heeft LIME ook een ‘business’ component. De uitvoering van verschillende gesubsidieerde projecten rondom o.a. leefstijl, wijkgerichte zorg, eHealth/mHealth en zelfmanagement.
  • Proeftuinen, hubs, living labs
    Zuyd Hogeschool participeert in diverse proeftuinen waar onderzoek, MKB, interprofessioneel onderwijs en samenwerken in de praktijk bij elkaar komen. Voorbeelden van dergelijke proeftuinen zijn Kerkrade-west, Center Court, Qeske, MijnZorg en Blauwezorg.
  • Werknemers (ca. 1.700) en studenten (ca. 14.000) van Zuyd Hogeschool
    Zuyd Hogeschool helpt met het interdisciplinaire Preventiecentrum Gezondheid Zuyd medewerkers en studenten om hun gezondheid te behouden, te verbeteren of te herstellen (contactpersoon: Rene Lipsch). Het Preventiecentrum werkt met ervaren, innovatieve en gekwalificeerde paramedici in samenwerken met Zuyd-studenten van diverse opleidingen. Hierbij is speciale aandacht voor het equiperen van studenten van Zuyd Hogeschool met kennis en vaardigheden over amplitie en preventie aangezien zij de rolmodellen van de toekomst zijn.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.