Terug

Zorgspectrum Het Zand

Details
Datum ondertekening 03-04-2017
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Mentale Gezondheid
Organisaties Zorgspectrum Het Zand 

Zorgspectrum Het Zand draagt bij aan de missie van Alles is Gezondheid via gezondheidsbevordering, preventie van ziekte en de verbinding met zorg, onderwijs en innovatie.

 

Onze activiteiten

  • Verbinden wijkbewoners en basisscholen met bewoners van woonzorgcentra: Zorgspectrum Het Zand verbindt met ‘Natuurlijk Samen’ wijkbewoners en basisscholen met bewoners van woonzorgcentra om gezamenlijk groene activiteiten te ondernemen.
  • Organisatie wandelingen of andere buitenactiviteiten voor zelfstandig wonende ouderen: Zorgspectrum Het Zand organiseert in ‘Natuurlijk Fit’ wandelingen of andere buitenactiviteiten voor zelfstandig wonende ouderen, waarbij een zorgmedewerker (ondersteund door een ergotherapeut en fysiotherapeut) oog heeft voor preventie van klachten.
  • In contact met groen: Zorgspectrum Het Zand brengt in ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ bewoners van alle locaties nog meer in contact met groen.
  • Vergroten fysieke vrijheid clienten met BOPZ-indicatie: Zorgcentrum Het Zand vergroot in ‘Waardigheid & Trots’ de fysieke vrijheid van cliënten met een BOPZ-indicatie door huiskamerdeuren open te zetten.
  • Wekelijks zwemmen clienten met (beginnende) dementie: Zorgspectrum Het Zand laat in ‘Aquamentie’ cliënten met een dementie of beginnende cognitieve problematiek wekelijks zwemmen in het therapiebad van een hogeschool. Studenten psychomotorische therapie en verpleegkunde begeleiden deze cliënten individueel.
  • Voorkomen van probleemgedrag door muziektherapie, bewegingstherapie of zwemtherapie: Zorgspectrum Het Zand vermindert of voorkomt probleemgedrag door het bieden van bijvoorbeeld muziektherapie, bewegingstherapie of zwemtherapie (structureel).
  • Aandacht voor gezonde werkomgeving: Zorgspectrum Het Zand heeft veel aandacht voor een gezonde werkomgeving voor medewerkers, door bijvoorbeeld het aanbieden van workshops, massages, mindfulness of loopbaanondersteuning.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.