Terug

ZenC

Details
Datum ondertekening 09-11-2017
Actief Ja
Regionetwerk De Vitale Revolutie Zeeland
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties ZenC 

Als restaurant Zenc delen wij de ambitie met De Vitale Revolutie om van Zeeland een aantrekkelijke, vitale en gezonde regio te maken

We doe dit via onder meer gezonde voeding en uitdagende Zeeuwse streekproducten die het verschil maken. Als provincie hebben wij hierbij het grote voorrecht veel ingrediënten van eigen bodem te hebben die de gezondheid van de Zeeuwse inwoners, bezoekers en toeristen positief kunnen beïnvloeden. Ze zijn gezond, beschermend en zorgen voor de juiste voedingswaarden en bouwstoffen. Tevens zijn deze niet-dagelijkse streekproducten onderscheidend en daarom aantrekkelijk om deze te willen proeven en ervan te genieten.

Onze activiteiten

 • Samen met onze collega’s in de regio willen wij een rol spelen in het inzichtelijk maken van de concrete meerwaarde per individueel product om zo de Zeeuwse inwoners en (inter)nationale klanten bewust te laten kiezen voor een specifiek voedingsmiddel dat aantrekkelijk en lekker is maar ook ondersteunend in het welbevinden en welzijn voor de persoon zelf.
 • In onze menukaarten en maandaanbiedingen zullen wij de bewust gekozen streekproducten met onderliggend verhaal en voedings- en toegevoegde waarde mee gaan nemen en door storytelling gaan promoten.
 • In de praktijk zal dit betekenen dat restaurant Zenc en deelnemende Zeeuwse collega-horecabedrijven vanuit de bestaande menukaart:
 • Elke maand de nieuwe gezonde en vitale Zeeuwse streekproducten zullen vervangen middels een nieuw aanbod.
  Alle ‘Gezond en Zeeuws’ gerechten een omschrijving hebben van hun voedingswaarde en aanwezige bouwstoffen.
  We minimaal 3 gerechten per menukaart in dit thema aanbieden.
  Het eerste jaar minimaal 15% stijging van bewust gekozen gezonde producten en menu’s wordt behaald.
  De daaropvolgende jaren minimaal 30% stijging van bewust gekozen gezonde producten en menu’s.
  Er steeds meer zaken, organisaties, bedrijven de ‘Gezond & Zeeuws’ producten op de menukaart gaan zetten.
 • Als restaurant Zenc zouden wij graag Zeeuwse aanjager willen zijn met dit mooie en gezonde initiatief. Uiteindelijk willen wij bereiken dat bezoekers van horecagelegenheden of andere voeding gerelateerde omgevingen ertoe bijdragen dat mensen in het dagelijks leven vanzelfsprekend(er) de gezonde keuze gaan maken als het gaat om voeding, goed voor jezelf zorgen en preventie en daarbij tevens meer gaan genieten van wat de omgeving ze allemaal te bieden heeft in natuur en product.
 • Wij zullen de opgedane kennis en ervaring delen met andere regio’s en netwerken in Nederland, met als doel het gedachtegoed en de best practices ten dienste te stellen van andere partijen met een gelijke doelstelling en ambitie.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.