Terug

Zelfregie in samenspraak

Details
Datum ondertekening 23-04-2015
Actief Ja
Thema Leren, Positieve Gezondheid
Organisaties Bureau BoelensDantheZelfregie in Samenspraak 

Wij dragen bij aan de missie van Alles is Gezondheid door te werken aan duurzame inzetbaarheid van werknemers

Zelfregie-in-Samenspraak biedt organisaties, ondernemingsraden en werknemers ondersteuning en het is een broedplaats & netwerk rond zelfsturing, zelfregie & participatie in het werk. Zelfregie is een sleutel voor actuele problemen op de werkvloer. Duurzame inzetbaarheid, moblititeit, zelforganiserende teams, innoveren, co-creëren; het vereist verantwoordelijkheid nemen, betrokkenheid, werkplezier en resultaat.

Onze activiteiten

 • Drie pilots uitvoeren op het gebied van zelfregie in samenspraak
  Platform Zelfregie-in-Samenspraak voeren in 2015-2016 minimaal drie pilots uit. Mede op basis daarvan ontwikkelen we de aanpak door en implementeren deze breder. De hoofdthema’s in deze aanpak zijn: ‘vraagarticulatie’, ‘invloed’ en ‘participatieve besluitvorming’. Het doel is dat de werkers en bijvoorbeeld de OR, als vertegenwoordiger van deze werkers, stakeholders worden in hun eigen arbeidsorganisatie.
 • Kennisontwikkeling over autonomie in het werk bevorderen
  Platform Zelfregie-in-Samenspraak bevordert kennisontwikkeling over autonomie in het werk en over de dialoog op en met mensen van de werkvloer. We willen bevorderen dat in principe alle werkers in staat gesteld worden om ‘mee te doen’ en willen weten wat er nodig is aan (e-)tools om henzelf te laten aangeven wat zij denken nodig te hebben.
 • Actief samenwerking zoeken met partijen als het gaat om zelfregie
  Platform Zelfregie-in-Samenspraak zoekt samenwerking met partijen, zoals de sociale partners, in bijzonder de vakbonden, en wetenschappers, zoals met de VU (prof. B. Beersma). Zij worden actief betrokken, zowel in de voorbereiding, implementatie als bij evaluatie van activiteiten.
 • Een beweging, coalitie of broedplaats ‘Zelfregie-in-Samenspraak’ neerzetten
  Platform Zelfregie-in-Samenspraak wil een beweging, coalitie of broedplaats ‘Zelfregie-in-Samenspraak’ neerzetten. Daartoe worden leernetwerken rond zelfregie, arbeid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid opgericht.
 • Stimuleren vastlegging van activiteiten van ‘Zelfregie-in-Samenspraak’ in een substantieel aantal arbeidsorganisaties
  Platform Zelfregie-in-Samenspraak wil dat eind 2017 een substantieel aantal arbeidsorganisaties de activiteiten van ‘Zelfregie-in-Samenspraak’ in hun organisatie hebben vastgelegd. Dan kunnen we ook rapporteren over inhoud en vorm van de actieve leernetwerken rond thema’s als eigen motivatie, betrokkenheid en verantwoordelijkheid, waarbij de OR en/of werkenden in de lead staan.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.