Terug

Zeeland Beach Classics

Details
Datum ondertekening 12-05-2018
Actief Ja
Regionetwerk De Vitale Revolutie Zeeland
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties Zeeland Beach Classics 

Wij, van de Zeeland Beach Classics, streven ernaar om van Zeeland een gezonde en vitale provincie te maken

Hierbij ligt de nadruk zowel op maatschappelijk als economische gezondheid en vitaliteit. Middels het internationale top- en breedtesport evenement willen we onze ambities realiseren. De Zeeland Beach Classics kenmerkt zich door haar sportieve en recreatieve karakter. Hierbij zijn de 3 thema’s Lichaamsbeweging, Educatie & Gezonde voeding van prominent belang. Ook bevat de Zeeland Beach Classics een maatschappelijke karakter. In samenwerking met de sociale inclusie van Stichting Gors, worden er mogelijkheden gecreëerd voor geestelijk en verstandelijk beperkten om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en indien mogelijk zelfs te dichten.

Onze activiteiten

 • De Zeeland Beach Classics zal zich voornamelijk bezig houden met de integrale verbinding tussen de 3 domeinen Lichaamsbeweging, Educatie & Gezonde voeding. Deze vormen de leidraad gedurende de activiteiten met betrekking tot de scholen en verenigingen.
 • De komende jaren hebben wij de ambitie om de volgende resultaten te (blijven) realiseren/verbeteren:
  • Gestuurd aanbod realiseren voor (inter)nationale beachtopspelers uit vele landen voor minimaal 250 internationale spelers.
  • Gestuurd aanbod realiseren voor 1500 recreatieve jeugd- en senioren breedtesporters.
  • Belang van maatschappelijk doelgroepen behartigen; Stichting Gors, geestelijk beperkten en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Vertegenwoordigd door 50 cliënten vanuit de organisatie.
  • Gestuurd aanbod realiseren voor de internationale beach zitvolleyballers aan minimaal 6 internationale teams
 • Binnen de bovengenoemde ambities streven we ernaar om de domeinen Lichaamsbeweging, Educatie & Gezonde voeding terug te laten komen en met elkaar te verbinden op zowel sportief als maatschappelijk gebied. Al met al zal dit moeten leiden tot een aantoonbare bevordering van vitaal en gezond gedrag.
 • Voor een overzicht van lopende projecten en initiatieven verwijzen we naar onze website www.zeelandbeachclassics.nl.
 • Wij zullen de opgedane kennis en ervaring delen met andere regio’s en netwerken in Nederland, met als doel het gedachtegoed en de best practices ten dienste te stellen van andere partijen met een gelijke doelstelling en ambitie.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.