Terug

Vision 2020 Netherlands

Details
Datum ondertekening 10-09-2015
Actief Ja
Thema Preventie
Organisaties VISION 2020 NetherlandsVisscher & Hommels 

Wij zetten ons in om blindheid te voorkomen

Vision 2020 The Netherlands zet in op de aanpak van vermijdbare blindheid en slechtziendheid. Bijvoorbeeld door te wijzen op de gevaren van vuurwerk en laserpennen. Of door een pilot uit te voeren waarbij wijkverpleegkundigen op een eenvoudige en doeltreffende manier de visus testen bij senioren.

Onze activiteiten

 • De aanpak van vermijdbare blindheid en slechtziendheid onder zelfstandig wonende senioren door de inzet van wijkverpleegkundigen
  Vision 2020 The Netherlands werkt aan de aanpak van vermijdbare blindheid en slechtziendheid onder zelfstandig wonende senioren via een pilot studie met Buurtzorg Nederland, waarbij wijkverpleegkundigen een eenvoudige en doeltreffende manier de visus testen bij alle senioren die zij behandelen.
 • Wijzen op de grote gevaren van consumentenvuurwerk in de Oudejaarsnacht
  Vision 2020 The Netherlands publiceert samen met een aantal grote en landelijk opererende maatschappelijke organisaties een pamflet om het publiek te wijzen op de gevaren van consumentenvuurwerk.
 • Een validatiestudie voor een nieuwe app die een interactieve en kosteneffectieve oogscreening voor patiĆ«nten met type 1 diabetes mogelijk maakt
  Vision 2020 The Netherlands voert in samenwerking met het Radboudumc en het VUmc een validatiestudie uit voor een nieuwe app voor interactieve en kosteneffectieve oogscreening voor patiƫnten met type 1 diabetes in Nederland.
 • Ontmoediging van onveilige laserpennen klasse 3 en 4
  Vision 2020 The Netherlands zet zich in om het gebruik van onveilige laserpennen klasse 3 en 4 te ontmoedigen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.