Terug

VHG

Details
Datum ondertekening 13-01-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving
Organisaties Branchevereniging VHG 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door middel van groene schoolpleinen.

Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. Leden van VHG geven ondersteuning bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groene schoolpleinen. Daarnaast ontwikkelt VHG een handleiding ‘Groene Schoolpleinen’.

Onze activiteiten

  • Ondersteuning ontwerp, aanleg en onderhoud groene schoolpleinen
    Leden van Branchevereniging VHG geven ondersteuning bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groene schoolpleinen, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Het gaat hierbij niet alleen om het groen zelf, maar ook om de communicatie met betrokken partijen in de voorbereiding en het betrekken van de kinderen bij het groen.
  • Ontwikkeling handleiding ‘Groene Schoolpleinen’
    Branchevereniging VHG neemt het initiatief tot het ontwikkelen van een praktische handleiding ‘Groene Schoolpleinen’, waarmee hoveniers ondersteund worden in hun bijdrage aan de groene schoolpleinen en de interactie met de kinderen over het groen. Deze handleiding zal, met steun van het Productschap Tuinbouw, worden ontwikkeld op basis van wetenschappelijke informatie. Hierbij wordt samengewerkt met organisaties die zich ook op groen en groen- en natuureducatie aan kinderen richten.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.