Terug

Verus

Details
Datum ondertekening 27-10-2014
Actief Ja
Thema Leren
Organisaties Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs (VERUS) 

Wij beloven ons in te zetten voor de geestelijk en lichamelijk gezondheid van studenten

Voor Verus is aandacht voor gezondheid van leerlingen en studenten een wezenlijk onderdeel van kwalitatief goed onderwijs. Daarbij betrekken we nadrukkelijk de geestelijke gezondheid. Als identiteitsgebonden vereniging zien wij een belangrijke rol voor levensbeschouwelijke vorming. Levensbeschouwelijke vorming helpt leerlingen om hun eigen kijk op het leven te ontwikkelen. Om oog te hebben voor wat geloof voor mensen kan betekenen. En om respect te hebben voor mensen die anders in het leven staan dan zij zelf. Hiermee worden ze toegerust om vanuit een heldere eigen overtuiging op een positieve, respectvolle en ontspannen wijze deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Onze activiteiten

  • Ondersteuning levensbeschouwelijke identiteit
    Verus ondersteunt zijn leden op verschillende manieren hun levensbeschouwelijke identiteit een vaste waarde te maken in het onderwijs en de dagelijkse praktijk. Zo organiseren we dit schooljaar vier inspiratiedagen voor leraren en schoolleiders, we bieden leden identiteitsscans en -trajecten aan en visiteren elk jaar twee of drie pabo’s die het diploma christelijk basisonderwijs uitgeven.
  • Ondersteuning bij bevordering lichamelijke gezondheid leerlingen en onderwijspersoneel
    Verus ondersteunt scholen ook bij het bevorderen van de lichamelijke gezondheid van leerlingen en onderwijspersoneel. Wij doen dat in het bijzonder door via collectiviteiten leden praktische ondersteuning en financieel voordeel te bieden bij het realiseren van een gezond binnenklimaat in hun scholen. Met onze partner Achmea bieden wij onze leden een voordelige ziektekostenverzekering aan en ontwikkelen wij voor onderwijspersoneel een speciale module gericht op preventie van gezondheidsproblemen. Om bewegen op het schoolplein te bevorderen kunnen leden van Verus een gratis schoolpleinscan laten uitvoeren en met korting advies en materiaal inkopen.
  • Publicatie digitale nieuwsbrief en papieren magazine
    Verus publiceert wekelijks een gewaardeerde digitale nieuwsbrief en 6 keer per jaar een papieren magazine. In deze media zullen wij aandacht geven aan scholen die op verschillende manieren actief met het thema gezondheid werken.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.