Terug

Vereniging Parkmanagement Bedrijventerrein (VPB) Emmen

Details
Datum ondertekening 30-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Werk en Gezondheid
Organisaties Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen 

De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen draagt Duurzame Inzetbaarheid Personeel uit, door projecten uit te voeren onder MKB-ondernemers in Zuid-Oost Drenthe. Per ondernemer wordt er maatwerk geleverd, waar is behoefte aan? Dit komt naar voren in de één op één gesprekken die we als VPB zijnde met onze leden voeren. Wij zoeken de partijen die de ondernemers kunnen ondersteunen. Dit kan op het gebied van scholing, financiële problematiek, mantelzorg of gezondheid in de breedste zin van het woord zijn.

Onze activiteiten

 • Organiseren HRM-netwerk
  De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen organiseert 4 x per jaar een HRM-Netwerk waarbij duurzame inzetbaarheid één van de terugkerende onderwerpen is.
 • Mantelzorgvriendelijke bedrijventerrein
  De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen draagt Werk en Mantelzorg uit en is het eerste Mantelzorgvriendelijke bedrijventerrein van Nederland. Om zowel medewerkers als werkgevers te bereiken, beschikt VPB Emmen over verschillende communicatiekanalen:

  • Er verschijnt 2 keer per jaar een informatieblad voor Mantelzorgers – Mantelzorg Actueel. Dit wordt door de Contactpunten Mantelzorg Emmen gemaakt en wij hebben hier een vaste rubriek in.
  • Via onze nieuwsbrief brengen we werkgevers op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ondersteuningsmogelijkheden voor werknemers. We hebben meerdere keren per jaar overleg met Zilveren Kruis Achmea en Univé om het aanbod richting onze leden te monitoren, ook hun aanbod wordt via onze nieuwsbrieven richting de leden gecommuniceerd.
 • Proeflokaal voor Healthy Devices
  De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen wil, omdat technologische ontwikkelingen niet stilstaan, als VPB zijnde een proeflokaal zijn voor Healthy devices die hogescholen ontwikkelen en die kunnen bijdragen aan het voorkomen van uitval van personeel.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.