Terug

Verantwoorde Feesten

Details
Datum ondertekening 29-02-2016
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Meedoen
Organisaties Verantwoorde Feesten 

Wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor verantwoorde feesten voor jongeren.

Verantwoorde Feesten wil het bewustzijn onder jongeren verhogen en laten zien en beleven dat het zeer goed mogelijk is om een hip en eigentijds verantwoord feest te beleven. Met ons team van professionals en vrijwillig(st)ers hebben wij een volwaardige show ontwikkeld waarin we het nuttige met het aangename samenbrengen.

Onze activiteiten

 • Met “Verantwoorde Feesten” organiseren wij jeugd- en schoolfeesten met aandacht en regels, voor drie actuele onderwerpen waar elke tiener mee te maken heeft, of te maken krijgt, te weten:
  • Gehoorschade/gehoorbescherming;
  • Pesten;
  • NIX18: géén alcohol en tabak voor je 18e levensjaar.
 • Wij geven vooraf en tijdens een feest voorlichting met input van de Nationale Hoorstichting, de Stichting Stop Pesten Nu en de campagnemakers van NIX18. Scholen kunnen extra gastlessen, infodagen en/of gastdocenten inhuren. Leerlingen kunnen d.m.v. een foto een duidelijk statement maken tegen pesten. Deze foto’s zijn gratis te downloaden van onze Facebookpagina waar continu inhoudelijke berichten van zowel de Nationale Hoorstichting, de Stichting Stop Pesten Nu, NIX18 al van “Jouw GGD”,  het jongeren platform van de GGD, worden gedeeld.
 • We vragen bekende Nederlanders om zich uit te spreken op het gebied van gehoorbescherming en pesten. Hun uitingen/statements delen we met onze stakeholders, die ze weer plaatsen op hun websites en social media.
 • Bij een schoolfeest krijgen ALLE leerlingen een flyer mee naar huis voor ouders/verzorgers over Verantwoorde Feesten en informatie over de drie onderwerpen.
 • Tijdens onze feesten en evenementen voldoen wij aan het convenant “Preventie Gehoorschade Muzieksector”. Wij bieden elke bezoek(st)er een set kwalitatieve en herbruikbare oordoppen aan ter bescherming van het gehoor. Deze oordoppen zijn uitgerust met een speciaal muziekfilter waardoor praten en luisteren naar de muziek mogelijk blijft. Het geluidsniveau bedraagt conform het convenant maximaal 103 dB, en staat dermate afgesteld dat het acceptabel is met het gebruik van deze oordoppen.
 • Vanzelfsprekend wordt geen alcohol geschonken en tabak verkocht op onze evenementen. Jongeren die betrapt worden op het zgn. indrinken of stiekem meenemen van alcohol wordt de toegang tot het evenement ontzegd en indien mogelijk worden de ouders/verzorgers ingelicht.
 • Tijdens een Verantwoord Feest worden, tussen de DJ’s en artiesten door, korte video’s getoond over de drie onderwerpen en op elk evenement is een bemande informatiestand waar bezoek(st)ers alle informatie kunnen vinden over de drie onderwerpen waar we aandacht aan besteden.
 • De doelstelling in 2016 was ca. 7.000 jongeren bereiken met 10 schoolfeesten en 1 festival. De doelstelling in 2017 was ca. 13.500 jongeren bereiken met 15 schoolfeesten en 3 festivals. Het bereik onder jongeren met onze website en social media is naar verwachting een veelvoud hiervan.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.