Terug

Veneca

Details
Datum ondertekening 15-10-2014
Actief Ja
Thema Gezonde leefstijl, Werk en Gezondheid
Organisaties De Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties¬†Verbond van Verzekeraars 

Wij willen een gezond leefpatroon stimuleren bij werkende en studerende mensen door de ontwikkeling van een prototype van een gezond bedrijfsrestaurant.

 

Onze activiteiten

  • Onderzoek
    Met wetenschappelijk onderbouwd onderzoek laat Veneca met ondersteuning van het Verbond van Verzekeraars en in afstemming met vele partners (ministeries van VWS en van SZW, het Voedingscentrum, cateraars, opdrachtgevers, convenant Gezond Gewicht) daarom zien wat een gezond bedrijfsrestaurant inhoudt en hoezeer het de gezondheid van mensen positief be√Įnvloedt. Dit onderzoek heeft de titel: NPP, Hoe het met Catering nog gezonder kan. Daarmee bevorderen cateraars daling van het ziekteverzuim en vergroting van de duurzame inzetbaarheid in bedrijven van opdrachtgevers. En daarmee uiteindelijk ook het in toom houden van de zorgkosten en zorgpremies. Het NPP Onderzoek Hoe het catering nog gezonder kan, zal vrij beschikbaar komen.
  • Actieve betrokkenheid andere projecten
    Veneca en haar leden zijn tevens actief betrokken bij Het Vinkje, het Akkoord verbetering productsamenstelling, het Convenant Gezond Gewicht en JOGG. Het Verbond van Verzekeraars onderschrijft het belang van gezonde voeding voor de vitaliteit, energie en inzetbaarheid van studerenden en werkenden.
  • Advies gezond en gevarieerd aanbod bedrijfsrestaurant
    Tevens heeft Veneca kennis opgebouwd en diverse onderzoeken uitgevoerd die haar leden in staat stellen om opdrachtgevers te adviseren de samenwerking met de cateraar op te pakken om zo tot een goed, gevarieerd en gezond aanbod in het bedrijfsrestaurant te komen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.