Terug

UMCU

Details
Datum ondertekening 10-09-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Meedoen, Werk en Gezondheid, Positieve Gezondheid
Organisaties Universitair Medisch Centrum Utrecht 

Ja, wij dragen bij aan een gezond Nederland door een leidende rol te spelen in de transitie van ziekte-zorg naar gezondheid-zorg.

Wij willen bijdragen aan een gezond leven, ook voor komende generaties. Belangrijke thema’s van ons duurzaamheidsbeleid zijn: gezond houden wat gezond is, aantrekkelijke werkgever en opleider en effectief en efficiënt behandelen. Conform onze strategie (2015–2020) willen wij patiënten een actieve (regie)rol laten spelen, waarin zij onze mensgerichte betrokkenheid en veiligheid in de zorg ervaren. Dat vraagt om versterken van veerkracht, zelfregie en gezondheidsvaardigheden. Aandacht voor aanvullende zorg en zingeving levert hierin een belangrijke bijdrage.

Onze activiteiten

 • Project Gezonde Taal
  UMC Utrecht organiseert als partner in de Alliantie Gezondheid en geletterdheid het project Gezonde taal voor patiënten en medewerkers.
 • Het vitaliteitsprogramma Energiek@umc
  UMC Utrecht stimuleert en faciliteert met het vitaliteitsprogramma Energiek@umc een gezondere leefstijl van de medewerkers.
 • Een gezondheidscursus voor algemeen publiek
  UMC Utrecht geeft een gezondheidscursus voor algemeen publiek: in een reeks van vijf bijeenkomsten geven studenten geneeskunde samen met medisch specialisten op een interactieve manier uitleg over het menselijk lichaam en wat er verkeerd gaat als iemand ziek wordt.
 • Publiekslezingen over gezondheid, ziekte, behandeling en onderzoek
  UMC Utrecht geeft publiekslezingen over gezondheid, ziekte, behandeling en onderzoek.
 • Hart en vaat-beweegdag
  Het UMC Utrecht organiseert de Hart en vaat-beweegdag jaarlijks voor mensen met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, met diverse beweegactiviteiten en presentaties over verschillende aspecten van hart- en vaatproblemen.
 • Uitgave van De Gezondheidskrant
  UMC Utrecht maakt ‘Hoe gaat het?’, de gezondheidskrant van het ziekenhuis, waarin op een toegankelijke manier nieuws en informatie uit het UMC Utrecht over ziekte, onderzoek en behandeling, en gezond leven gedeeld met mensen uit de regio Utrecht.
 • Ontwikkeling van duurzame zorginnovaties
  UMC Utrecht ontwikkelt duurzame zorginnovaties, zoals interventieradiologie, oftewel ‘opereren zonder snijden’. Daardoor is het mogelijk om bij kanker alleen de tumor te behandelen en het gezonde weefsel eromheen te sparen. Hierdoor hebben patiënten minder complicaties, liggen zij korter in het ziekenhuis en blijft de kwaliteit van leven groter.
 • Good food!, een vijfjarig programma voor gezonde en duurzame voeding vanuit de behoefte van de eindgebruiker
  UMC Utrecht organiseert Good Food!, een vijfjarig programma voor gezonde en duurzame voeding vanuit de behoefte van de eindgebruiker, zowel de patiënten als de medewerkers.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.