Terug

Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD)

Details
Datum ondertekening 30-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Mentale Gezondheid
Organisaties Stichting Welzijn en Dienstverlening 

Ja, wij zetten ons in voor een gezond Nederland door mensen van 50+ meer zelfvertrouwen te geven

Wij organiseren maatwerkbijeenkomsten voor vrouwen en mannen van 50 jaar of ouder. De cursussen zijn enorm slim opgebouwd, vooral met het doel om deelnemers meer zelfvertrouwen te geven, zodat zij zelf weer allerlei initiatieven gaan nemen. Een bewezen hoog percentage deelnemers gaat met meer gevoel van eigenwaarde hun “derde levensfase” tegemoet. Keywords zijn: positief over jezelf, huiswerk, eigen kracht en maatjes.

De ervaringen met eerdere Grip & Glans cursussen, hebben uitgewezen dat mensen na de cursus onder andere vrijwilligerswerk gaan doen, een beweeggroep opzetten, zelfs mee gingen werken aan een promofilm over Grip & Glans-cursussen, of een lunchgroep startten. Kortom, Grip & Glans is voor velen een schot in de roos om actief het leven weer op te pakken. De gemeenten Delfzijl en Loppersum zijn mede enthousiast over de effecten in het verleden en zij financieren de komende 4 cursussen. In de toekomst zou hier een rol liggen voor de zorgverzekeraar. SWD en gemeenten werken hieraan.

Ook huisartsen waren getroffen door de enorm positieve reacties van de deelnemers. Die deelnemers kwamen voor het overgrote deel via hen. Veel van de clientèle van huisartsen hebben met name psychosociale problematiek. Grip & Glans sluit daar goed bij aan. Het is: Welzijn op Recept!

Onze activiteiten

  • Deelnemers weer grip op hun leven geven door Grip & Glanscursussen
    SWD gaat in de gemeenten Loppersum en Delfzijl 4 cursussen Grip & Glans verzorgen! We starten direct in het najaar in Loppersum en binnen twee jaar ronden we de 4 reeksen weer af. Aan de Grip & Glanscursussen kunnen per cursus 10 – 12 mannen of vrouwen deelnemen. De ervaring is dat 90-100% van de deelnemers zelf een initiatief zijn gaan nemen, dat grote impact heeft in hun leven.
  • Passende cursisten werven en volgen
    SWD gaat voor de volgende reeks van cursussen werven bij huisartsen, maar ook bij WMO-consulenten, en natuurlijk in onze diverse netwerken, onze collega’s van SWD die werkzaam zijn in het maatschappelijk werk of sociaal werk. Het netwerk inzetten, dat geeft tal van mogelijkheden. We selecteren streng aan de poort om 40 – 50 deelnemers te werven die op een voor hèn meest passende cursus zullen komen. Tijdens de cursussen zal SWD enkele deelnemers gaan volgen (met hun toestemming) en op diverse wijzen aan “de wereld” verslag doen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.