Terug

Stichting Resto VanHarte

Details
Datum ondertekening 14-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefomgeving, Meedoen
Organisaties Resto van Harte 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door sociaal isolement de wereld uit te helpen en leefbaarheid in de wijk te bevorderen.

In bijna 40 wijken van steden door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte in de Resto’s één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Samen met ruim 3.000 vrijwilligers bereiden we meer dan 120.000 maaltijden per jaar. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant.

Resto VanHarte werkt graag samen met organisaties die net als wij sociaal isolement de wereld uit willen helpen en leefbaarheid in de wijk willen bevorderen. We bundelen onze krachten ook met sociale wijkteams, sportclubs, wijktheaters, GGD, de Voedselbank, asielzoekerscentra, moestuinen, thuiszorgorganisaties, UWV Werkbedrijf, sociaal raadslieden en woningcorporaties. Samen bereiken we meer in de wijk dan ieder voor zich.

Onze activiteiten

  • Buurtrestaurant
    Rest VanHarte regelt dat onder leiding van een professionele kok de keukenploeg de voorbereidingen start. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, bouwen het podium op voor de muzikant of spreker van vanavond en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan. Tussen de gangen door kunnen onze gasten genieten van speciale muziek- en dansoptredens.
  • Organiseren van spelavonden
    Resto VanHarte organiseert ook spelavonden. Regelmatig nodigt Resto VanHarte organisaties uit de wijk uit die vertellen wat ze voor de gasten kunnen betekenen.
  • Restaurant voor doorstromers naar reguliere arbeidsmarkt
    Resto Van Harte heet iedereen welkom en bieden we mensen volop de kansen om zich te ontwikkelen. Onze speciale aandacht gaat uit naar mensen die graag willen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt of hun eigen Resto-activiteiten willen gaan ontplooien. We stellen hen in de gelegenheid om de kennis en werkervaring die ze hiervoor nodig hebben op te doen in de Resto’s, onder deskundige begeleiding van de Restoteams.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.