Terug

Stichting Koningshof Utrecht

Details
Datum ondertekening 07-06-2016
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving
Organisaties Stichting Koningshof Utrecht 

Wij zetten ons in voor een gezonder Nederland door mensen te leren over het verbouwen van eigen groenten.

Stichting Koningshof heeft in 2012 een stukje braakliggend tuinder- en kassengebied aan de Koningsweg in Utrecht Oost weer op de kaart gezet door er een stadslandbouwproject te starten waar mensen kunnen leren over het verbouwen van hun eigen groenten.

De specifieke tuinderskennis is nog aanwezig bij de hoveniers van weleer en wordt overgedragen op de volgende generaties en gecombineerd met hedendaagse ideeën (eerlijk, duurzaam, biologisch, etc.) over het telen van gezonde voeding. Het ontwikkelen van een ‘Groene Academie’, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en waar we de kennis en de beleving over het telen, oogsten, verwerken, bewaren en proeven van gezonde voeding kunnen delen en verzamelen.

Onze activiteiten

  • Workshops
    Stichting Koningshof Utrecht bieden ‘Workshop Koningshof’ aan aan 80 deelnemers die moestuinieren waarbij we de kennis van de oude hovenier combineren met de inzichten van nu en overdragen op de nieuwe generatie. Ook aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar waarbij zelf ontdekken leren centraal staat
  • Verse biologische groenten aanbieden aan stadsbewoners en lokale restaurants
    Stichting Koningshof Utrecht kweekt  biologische groenten en vergeten groentenrassen. Van deze groenten mogen de bewoners van de stad zelf komen oogsten. Deze andere manier van boodschappen doen versterkt de beleving en laat mensen zelf ervaren waar hun dagelijkse groenten vandaan komen. Koningshof stimuleert ‘korte ketens’ en netwerken van lokale groene ondernemers en organisaties, door het verbinden van consument en producent. Ze leveren op kleine schaal producten aan lokale restaurants en aan het voedselcollectief VOKO.
  • Kom proeven voelen en kijken in de moestuin
    Stichting Koningshof Utrecht organiseert  zelfoogst op de zaterdagen voor de bezoekers. Eventuele overschotten gaan naar de voedselbank. Dit jaar bieden we de gelegenheid aan de partners van Alles is gezondheid… om eens een bezoekje aan Koningshof te komen brengen en te komen kijken, proeven en voelen wat er op Koningshof ontkiemd is.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.