Terug

Stichting IRun2BFit

Details
Datum ondertekening 29-03-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Stichting IRun2BFit 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaal Nederland met een beweegprogramma voor scholieren

Wij leggen een solide basis voor een energiek en fit leven voor scholieren uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Ons beweegprogramma draagt duurzaam bij aan het fysieke, mentale en sociale welzijn van opgroeiende jongvolwassenen. IRun2BFit gaat voor 42.195 IRun2BFitte scholieren op 175 scholen in 2020, elk jaar weer!

Onze activiteiten

 • Ondersteunen van jongeren bij bewustwording leefstijl
  Stichting IRun2BFit ondersteunt via implementatie van het beweegprogramma op (momenteel dertig) middelbare scholen ondersteunt jongeren bij de bewustwording van hun eigen lijfstijl. Ze creëren energie en leren de netwerken rondom het thema leefstijl en laten leerlingen op ieder hun eigen manier hun ‘fitte lijfstijl’ ervaren in de praktijk. Door de persoonlijke aanpak én de gezamenlijke deelname zorgt IRun2BFit voor energie voor jongeren, ouders, scholen, gemeenten én evenementen.
 • Stimuleren van vakoverstijgende samenwerking tussen docenten LO, Biologie en mentoren
  Stichting IRun2BFit stimuleert via implementatie van het beweegprogramma op (momenteel dertig) middelbare scholen door (instructies van) hun lesprogramma vakoverstijgende samenwerking tussen docenten LO, Biologie en mentoren. Op deze manier wordt het thema leefstijl integraal benaderd en treedt voor leerlingen een vanzelfsprekende koppeling op tussen theorie en praktijk.
 • Ouders mogelijkheid geven om supportersrol voor zoon of dochter in te vullen
  Stichting IRun2BFit geeft, via implementatie van hun beweegprogramma op (momenteel dertig) middelbare scholen, ouders een mogelijkheid een supportersrol voor zoon of dochter in te vullen. Bijvoorbeeld door de wekelijkse thuistraining te stimuleren en gezond te eten. In vele gezinnen is het programma óók voor ouders een aanleiding om in beweging te komen.
 • Bijdragen aan lerende netwerken
  Stichting IRun2BFit draagt, via implementatie van ons beweegprogramma op (momenteel dertig) middelbare scholen, bij aan lerende netwerken met enthousiaste en deskundige deelname van medewerkers, gemeenten, atletiekverenigingen en bedrijfsleven. Hierbij werken zij nauw samen met reeds bestaande samenwerkingsverbanden zoals JOGG en de Gezonde School.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.