Terug

Stichting Hart in Actie

Details
Datum ondertekening 26-02-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Preventie
Organisaties Hart in actie 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaler Nederland met een goede gezondheid van mensen met een chronische beperking en senioren

Wij zetten ons met een groeiend aantal samenwerkingspartners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid, zoals VitaValley, ANBO, de Hart & Vaatgroep, Optisport, 10.000stappen en Wijzer met je Beperking, permanent in om de gezondheid van mensen met een chronische beperking en senioren te verbeteren.

Wij doen dit door onze partners te enthousiasmeren om hun achterban op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden voor te lichten en te stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen.

Onze activiteiten

  • Beweegactiviteiten voor achterban van partners initiëren
    Samen met onze partners wil Stichting Hart in Actie in kaart brengen waar behoefte aan is en willen wij in nauwe samenwerking met hen allerlei (eventueel nieuwe) beweegactiviteiten voor hun achterban initiëren. Zo ontwikkelen wij samen met ANBO een sport- en beweegaanbod voor de ANBO-leden. Met Optisport en 10.000stappen.nl zijn wij in gesprek om een beweegplan te ontplooien gericht op chronisch beperkte leden.
  • Ontwikkelen van flyers en informatieboekjes voor de zorg
    Stichting Hart in Actie ontwikkelt flyers en informatieboekjes. Deze worden door onze uitgever verspreid naar ziekenhuizen, huisartsenposten en apotheken. Daarnaast geven wij digitale nieuwsbrieven uit en gaan we het land in om via lezingen en workshops onze doelgroep te enthousiasmeren om meer te gaan bewegen en sporten. We nemen deel aan netwerkbijeenkomsten, infobeurzen en welzijn- en zorgmarkten.
  • Meer mensen reanimatie/AED-onderwijs laten volgen
    Als AED-pionier (wij brachten eerder met de Stichting Kies voor Leven de levensreddende AED in ons land) wil Stichting Hart in Actie bij álle inwoners van Nederland aandacht vragen voor het belang van reanimatie en reanimatieonderwijs op scholen in het bijzonder. Daarvoor geven wij op locatie, samen met de Hartstichting, gemiddeld zes keer op jaarbasis voorlichting aan grotere groepen mensen (gemeenten, wijkraden e.d), alsmede aan scholieren, leidinggevenden en docenten van middelbare scholen. Daarmee willen we bereiken dat er steeds meer mensen reanimatie/AED-onderwijs gaan volgen, waardoor er steeds minder mensen overlijden aan een hartstilstand. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Hartstichting.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.