Terug

Stichting GoldenSports

Details
Datum ondertekening 17-11-2016
Actief Ja
Thema Mentale Gezondheid, Meedoen
Organisaties Stichting GoldenSports 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaal Nederland en bieden bewegingsmogelijkheden voor senioren

Ons doel is het stimuleren en faciliteren van sport- en bewegingsmogelijkheden voor senioren binnen een bredere sociale context. Op dit moment is GoldenSport op 8 plaatsen in Amsterdam actief en doen er 300 senioren regelmatig mee aan de trainingen. Deze trainingen gaan het hele jaar door ook in de schoolvakanties.

Op www.goldensports.nl kunt u meer lezen over het concept. Ook staat er een interventie op de menukaart van Sportimpuls.

Onze activiteiten:

  • Trainingen voor 55+ senioren
    Stichting GoldenSports biedt laagdrempelige trainingen buiten in de buurt aan voor 55+. De doelgroep zijn kwetsbare en niet-kwetsbare senioren in een buurt. We willen bereiken dat senioren langer gezond thuis blijven wonen en nieuwe sociale contacten opdoen met leeftijdsgenoten in de buurt. De training verhoogt de fysieke fitheid, de balans, de mentale fitheid en vermindert of voorkomt eenzaamheid.
  • Uitbreiden van seniorentrainingen over heel Nederland dmv evaluatieonderzoek
    In 2017 willen we op 3 plaatsen in Amsterdam en 2 plaatsen buiten Amsterdam onze trainingen voor senioren uitbreiden en in 2018 willen we het concept verspreiden over Nederland. Om dit te realiseren is evaluatieonderzoek belangrijk. Een belangrijk onderdeel van het concept is het werven en motiveren van senioren om mee te doen. Hiervoor hebben we specifieke know how ontwikkeld.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.