Terug

Stichting D-Support

Details
Datum ondertekening 19-11-2015
Actief Ja
Thema Positieve Gezondheid
Organisaties Stichting D-Support 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaal Nederland

Wij zorgen voor mantelzorgondersteuning in gezinnen met 1 of meerdere kinderen met diabetes, waar de formele zorg niet in voorziet. Dit doet de stichting met het doel om de gezondheid van kinderen te verbeteren en om voorspelbare stress bij mantelzorgers te voorkomen. D-Support werkt hierbij samen met MEZZO, Jeugdartsen, Stichting E√©ndiabetes, Stichting Sugarparents, Diabetesvereniging Nederland, Expertisegroep Kinderdiabetesverpleegkundigen, ROC’s, Hogescholen, HAGA-Ambassade, JMZPro (professionals voor jonge mantelzorgers, Stichting Boer &Zorg).

Onze activiteiten

 • Centrale vindplaats voor leuke en veilige oppas voor kind met diabetes
  Stichting D-Support biedt een centrale vindplaats voor leuke en veilige oppas aan gezinnen met een kind met diabetes.
 • Netwerk van formele en informele zorg voor kind met diabetes
  Stichting D-Support biedt een netwerk van formele en informele zorg vanuit de vraag van kinderen met diabetes en hun mantelzorger.
 • Vrijwilligers trainen in omgang met diabetes
  Stichting D-Support traint vrijwilligers in het omgaan met diabetes. Familieleden kunnen zich aanmelden voor een training als een (klein-)kind in de familie diabetes heeft gekregen.
 • Proeftuinen voor trainen en matchen diabetesoppas met gezinnen
  Stichting D-Support organiseert sinds september 2015 twee proeftuinen via Juliana Kinderziekenhuis Den Haag en Kinderdiabetescentrum Nijmegen. Per proeftuin worden 8 mensen getraind en gematcht met gezinnen. In 2016 (tweede fase) wordt opgeschaald naar ca. 120 gezinnen (per centrum) waarvoor nog geen geschikte diabetesoppas is. In de derde fase is landelijke implementatie om aan de nood van ca. 3.000 gezinnen te kunnen voldoen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.