Terug

Stichting Avond4daagse Landgraaf

Details
Datum ondertekening 01-06-2018
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties WelsunSnowworldGezonde basisschool van de ToekomstJongeren op Gezond GewichtAvond4daagse LandgraafGemeente LandgraafPlus Wilma & Jos ArtsPlus WetzelsVSN Keepschool Danny Wintjens 

Wij willen verbinden en creëren in het belang van een gezonde leefstijl.

Voldoende beweging en gezonde voeding is belangrijk in deze tijd van chronische ziektes en overgewicht als gevolg van een ongezonde leefstijl. Gezond gedrag is meer dan alleen voeding en beweging. Steeds meer jeugd heeft op jonge leeftijd al te maken met gezondheidsklachten die ontstaan door een minder gezonde leefstijl en dat is zorgwekkend.

Onze activiteiten

 • Wandel vierdaagse
  In het belang van onze toekomst organiseren wij een jaarlijks evenement; een wandel vierdaagse. Hiermee willen wij een stuk bewustwording creëren en laten zien dat beweging niet alleen gezond is, maar vooral ook fun. Zeker als je het samen doet. De avond4daagse Landgraaf is gericht op de jeugd, maar tevens een evenement waar iedereen welkom is.
 • Informatiemarkt
  Tijdens de Avond4daagse Landgraaf is er een informatiemarkt. Hier hebben organisaties en instellingen die op welke manier dan ook een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl de gelegenheid om zichzelf te presenteren en ons gezamenlijk doel uitdragen. Ook is er een gezonde foodmarket waarmee wij willen laten zien dat gezonde voeding niet moeilijk en erg lekker is.
 • Verbinden
  Wij willen verbindingen leggen met organisaties en instanties die ons doel en onze visie ondersteunen, helpen uitdragen en om zoveel mogelijk mensen te bereiken in dat stuk bewustwording. Naast de gemeente Landgraaf, die ons initiatief met open armen heeft ontvangen en faciliteert, hebben wij een nauwe samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en The MoveFactory (TMF). TMF is de uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid in de gemeente Landgraaf. Deze twee partijen dragen bij in de ondersteuning van de organisatie van dit evenement. Nog vele andere (lokale) partijen helpen ieder op hun eigen manier te verbinden en te creëren in het belang van een gezonde leefstijl en daar zijn wij, Stichting Avond4daagse Landgraaf, trots op.
 • Monitoren en evalueren
  Wij dragen bij aan het monitoren en evalueren van de voortgang van onze hierboven genoemde activiteiten en leggen hierover jaarlijks verantwoording af.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.