Terug

Stapje

Details
Datum ondertekening 13-06-2017
Actief Ja
Thema Werk en Gezondheid
Organisaties Stapje 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door het creëren van een gezondere werkomgeving.

Stapje is een samenwerkingsverband tussen Werk aan je Zaak, Duwtje en Nieuwe Gezondheid, die de schouders willen zetten onder het creëren van een gezondere werkomgeving in Nederland. 90.000 uur van ons leven besteden we aan werk. Laten we er dan voor zorgen dat we die tijd zo besteden dat we ons beter voelen!

Plezier in je werk, je fit voelen en zin om je te ontwikkelen. Stapje wil bouwen aan een gezondere toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat je met kleine stappen groot effect bereikt. Van slimmere keuzes tot het doorbreken van gewoontes en het aanpassen van de omgeving. En vooral door te doen! Samen.

Stapje beoogt bij te dragen om een trendbreuk te creëren op het gebied van leefstijl, met een focus op gezond bewegen, goede voeding, een gezonde werk omgeving en coachend leiderschap.

Onze activiteiten

 • Duurzame inzetbaarheid concreet maken
  Minimaal 30 werkgevers uitnodigen abstracte begrippen als duurzame inzetbaarheid concreet te maken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het Nieuwe Gezondheid dossier.
 • Coachend leidinggeven
  Leidinggevenden informeren en inspireren om coachend leiding te geven met de focus op het aanwakkeren van intrinsieke motivatie.
 • Slimme handvatten om vitaal aan het werk te blijven
  Medewerkers leren hoe zij opgeruimd de dag door kunnen komen door slimme handvatten te bieden met het doel vitaal aan het werk te blijven.
 • Omgeving inzetten voor gezonder gedrag
  De omgeving inzetten. 87% van ons leven brengen we binnen door. Door met gedragswetenschappelijke kennis naar de werkomgeving te kijken, stimuleren we gezonder gedrag.
 • Aan de slag met Nieuwe Gezondheidsthema’s
  Medewerkers handvatten bieden door het inzetten van inspiratieseminars, coaching en activity trackers. We dagen iedereen uit die extra stap te zetten. We creëren een community zodat waar mogelijk ook collega’s, familie en vrienden geïnspireerd worden om gezonder te leven. Bijvoorbeeld met behulp van de Nieuwe Gezondheid maandelijkse leefstijl factsheet. Onze ambitie is om in 2017 15.000 mensen aan de slag te laten gaan met 1 of meer van de 15 Nieuwe Gezondheid thema’s.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.