Terug

Sportplein Groningen

Details
Datum ondertekening 12-03-2015
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl, Meedoen, Leren
Organisaties Sportplein Groningen 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor een sportief gezond Groningen.

De partners van Sportplein Groningen, ROC Alfa-college, opleiding Sport en Bewegen, Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen, Instituut voor Sportstudies (HIS), Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Topsport NOORD, Huis voor de Sport Groningen (HvdSG), gemeente Groningen en provincie Groningen, willen dat de provincie Groningen sportief gezond wordt. Sportplein Groningen wil de kracht van sport en bewegen inzetten voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid.

Onze activiteiten

  • Sportplein Groningen werkt aan Sportieve Gezonde School basisonderwijs Sportplein Groningen werkt aan Sportieve Gezonde School basisonderwijs: gedurende 16 weken komt een brigade (een professional aangevuld met een studententeam (SGM/ALO/S&B)) een impuls geven op minimaal 7 basisscholen voor kwalitatief beter bewegingsonderwijs, de opzet van tussenschoolse activiteiten en voorlichting over een gezonde actieve leefstijl.
  • Sportplein Groningen organiseert de Verkiezing Sportiefste Basisschool van Nederland Sportplein Groningen organiseert de Verkiezing Sportiefste Basisschool van Nederland op 16 april 2015 in Groningen in samenwerking met het NOC*NSF en de KVLO op 16 april 2015 in Groningen in samenwerking met het NOC*NSF en de KVLO.
  • Sportplein Groningen levert een bijdrage aan het sport- en beweeggedrag van mensen met een beperking Sportplein Groningen levert via de opzet van regionale samenwerking  een bijdrage aan het positief beïnvloeden van het sport- en beweeggedrag van mensen met een beperking, bijvoorbeeld via ‘November – maand voor Aangepast in beweging’.
  • Sportplein Groningen verzorgt een ADL-stimuleringsprogramma om mensen in woonzorgcentra in beweging te brengen Sportplein Groningen verzorgt een ADL-stimuleringsprogramma voor mensen in woonzorgcentra, zodat ze meer in beweging komen en blijven.
  • Sportplein Groningen professionaliseert sportorganisaties om aanbodkwaliteit en -kwantiteit te vergroten Sportplein Groningen professionaliseert sportorganisaties om aanbodkwaliteit en -kwantiteit te vergroten, door het organiseren van scholing, kennisdeling, ontwikkelen van productaanbod (good practises) en door maatwerk voor regio en doelgroep. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de generieke opleidingen Trainer Coach 3 en 4. Deze worden aangeboden via reguliere opleidingen voor studenten en verenigingen.
  • Sportplein Groningen ondersteunt sportverenigingen naar meer ‘open’ houding en lokale samenwerking Sportplein Groningen ondersteunt sportverenigingen naar meer ‘open’ houding en lokale samenwerking door het organiseren van regionale Open Club sessies in dorpsgebieden.
  • Sportplein Groningen wil de openbare ruimte sportiever maken en sportieve ruimte meer openbaar maken Sportplein Groningen wil de openbare ruimte sportiever maken (benutten actieve mogelijkheden van parken en openbaar groen) en sportieve ruimte meer openbaar maken (openstelling sportparken).

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.