Terug

Sportkracht12

Details
Datum ondertekening 26-02-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Sportkracht12 

Wij adviseren en begeleiden lokale vraaggestuurde projecten op het gebied van sportbeleid, sportstimulering en gezondheid en voert ze desgewenst uit.

Sportkracht12 is ook implementatiepartner voor landelijke organisaties die Nederland sportiever en gezonder wil maken.

Sportkracht12 werkt nauw samen met sportbonden, sportkoepel NOC*NSF, JOGG, Federatie Opvang en VSG. Door dit netwerk kan Sportkracht12 verbindingen leggen van de lokale overheid tot aan school, club en zorgcentrum in de wijk. Kennisdeling, inspiratie, ondersteuning en desgewenst uitvoering worden daarbij ingezet.

Activiteiten

  • Werven JOGG-gemeenten
  • Ondersteuning bij aanvraag sportimpulssubsidie
    Sportkracht ondersteunt bij de aanvraag van sportimpuls-subsidie. Provinciale sportorganisaties stimuleren sportaanbieders om een sportimpulssubsidie aan te vragen en ondersteunen bij het schrijven van de aanvraag. We verzorgen scholing en bijscholing voor onder meer senioren sportleiders, combinatiefunctionarissen en Buurtsportcoaches en sportrecreatieleiders.
  • Advisering aan sportverenigingen
    Sportkracht12 adviseert verenigingen over het ontwikkelevan het concept van de gezonde sportkantine, het organiseren van informatieavonden over verduurzaming van accommodaties, het ondersteunen bij wervingsacties voor vrijwilligers in de sport, het formuleren van verenigingsplannen en het stimuleren en ondersteunen bij de BOB-campagnes.
  • Ondersteunen en bouwen aan Open Club-omgeving
    Sportkracht12 geeft ondersteuning en bouwt aan Open Club-omgeving: het organiseren van informatiesessies om sportverenigingen te inspireren over de ontwikkeling van de Open Club, en het ondersteunen en begeleiden in de samenwerking om te komen tot de operationele uitvoering van de Open Club. Denk hier bij aan samenwerking en fusietrajecten, ontwikkelen van sportzorgprogramma’s voor uiteenlopende doelgroepen, en privaat-publieke samenwerking.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.