Terug

Spar Holding BV – Het Nationaal Schooltuinproject

Details
Datum ondertekening 26-02-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Leren
Organisaties Het Nationaal SchooltuinprojectSPAR Holding B.V. 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor de gezondheid van kinderen door middel van Het Nationaal Schooltuinproject.

SPAR HOLDING B.V. als initiatiefnemer van Het Nationaal Schooltuinproject, start in samenwerking met Intratuin Nederland en België, Attent Supermarkten, het Voedingscentrum, Bio+, Rijk Zwaan (Lovemysalad.com), HZPC, Hessing Supervers, Imkerij De Traay (Melvita), Outside Living en Pokon. Het Nationaal Schooltuinproject. Hierdoor kunnen we 1.750 gratis schooltuinpakketten beschikbaar stellen aan basisscholen, zodat de kinderen zélf aan de slag kunnen gaan en leren over de herkomst van gezonde voeding. Want wetenschappelijk is bewezen dat kinderen die leren over voeding, meer groenten eten! Dat draagt bij aan de gezondheid van de kinderen.

Onze activiteiten

  • Start van het Nationaal Schooltuinproject op 1.200 scholen
    In maart 2015 stelt SPAR HOLDING B.V. aan ruim 30.000 kinderen op zo’n 1.200 scholen de pakketten beschikbaar. Daarin zitten zaden, kweekzakken, potgrond, tuingereedschap, informatie voor ouders, receptenboekjes, informatieve- en spelwerkbladen. Daarmee kunnen zij een compleet kweekprogramma van 4 maanden volgen, waarbij de wekelijkse kweekinstructies in nieuwsbrieven worden toegezonden door Piepertje Pom, de schooltuinmascotte. Daarbij zoeken we verbinding tussen de hoofdsponsors en de scholen. De scholen worden gesponsord door lokale supermarkten en tuincentra. De kinderen kunnen er terecht voor een rondleiding en speurtocht over de groenten- of kweekafdeling.
  • Ouders betrekken bij project door kweekinstructies
    SPAR HOLDING B.V. plaatst wekelijks de kweekinstructies ook op de website www.schooltuinproject.nl geplaatst zodat thuis hetzelfde kan worden uitgevoerd. We plaatsen via Facebook van Het Nationaal Schooltuinproject wekelijks een link hier naartoe. 

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.