Terug

SHINE Houten

Details
Datum ondertekening 29-10-2015
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Shine Houten 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is gezondheid en zetten ons in voor bewustwording rondom eten en gezonde voeding bij jongeren.

SHINE heeft een signalerende en preventieve functie binnen Houten en begeleidt jongeren naar de juiste organisatie. SHINE draagt bij aan de bewustwording rondom eten en gezonde voeding bij jongeren. SHINE gaat het gesprek aan met jongeren over een gezonde levensstijl. SHINE verbindt zich graag aan organisaties die gezonde voeding en leefstijl bevorderen.

Onze activiteiten

 • Jongeren bewust maken van waarde gezonde voeding en leefstijl
  SHINE Houten wil jongeren in Houten bewust maken van de waarde van gezonde voeding en leefstijl, ter ondersteuning van de Houtense JOGG-aanpak.
 • Via (Vr)eetproject jongeren stimuleren na te denken over eetpatronen
  SHINE Houten ontwikkelde samen met het voedingcentrum Houten en College de Heemlanden het (Vr)eetproject. SHINE Houten wil door in gesprek te gaan met jongeren en hen via het (Vr)eetproject te enthousiasmeren stimuleren om na te denken over eetgewoonten en hen te stimuleren gezonde eet- en leefstijlpatronen te ontwikkelen.
 • Signaleren ontwikkelingen rondom gezonde voeding en leefstijl bij andere organisaties
  SHINE Houten wil ontwikkelingen op dit domein signaleren bij verschillende organisaties (onder andere welzijn, sport, onderwijs en cultuur), maar ook bij jongeren die in ongeorganiseerd verband invulling geven aan hun vrije tijd.
 • (Vr)eetproject: workshops
  SHINE Houten organiseert in het kader van het (Vr)eetproject workshops. In vier avonden gingen we in 2016 met 10 jongeren op een creatieve manier aan de slag met gezond eten. In 2015 zijn de workshops ook met groot succes gegeven aan een aantal klassen van de Heemlanden.
 • (Vr)eetproject: Makersdagen
  SHINE Houten organiseert in het kader van het (Vr)eetproject de zogeheten Makersdagen. Tijdens de Makersdagen in 2016 leerde een spreker of trainer 30 jongeren iets over eten. Daarna gingen we met elkaar koken en werd tijdens het koken door middel van een vragenspel het gesprek over (on)gezond eten gevoerd.
 • (Vr)eetproject: maatschappelijke jeugdvoorstelling
  SHINE Houten ontwikkelt de maatschappelijke jongerenvoorstelling ‘(Vr)eet’. Na de gezamenlijke maaltijd, waarbij ook de ouders worden betrokken, sluiten we de avond af met multidisciplinaire voorstelling, die op een positieve manier met eten te maken heeft. We streven naar het betrekken van 80 jongeren in de voorstelling en geven de voorstelling voor 2 x 300 bezoekers.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.