Terug

Schoolfruit.nl

Details
Datum ondertekening 08-11-2017
Actief Ja
Thema Gezonde Leefstijl, Leren
Organisaties Schoolfruit.nl 

Ja, wij zetten ons in voor een vitaler Nederland met onze rol als leverancier voor schoolfruit van het EU-schoolfruitprogramma.

Alle basisscholen in Nederland mogen zich inschrijven voor EU-Schoolfruit. Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma wordt aangeboden door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en de schoolfruitleveranciers.

Schoolfruit.nl zet zich in om:

 • Een aanbod van gezonde groenten en fruit te ontwikkelen dat aansluit bij de behoeftes van het kind;
 • Kinderen bewuster hun voedingskeuzes zelf te laten maken;
 • Groenten en fruit op scholen voor iedereen bereikbaar te maken. In het schooljaar 2017/2018 zullen we 2.970 deelnemende scholen met 540.000 leerlingen begeleiden naar een gezond voedingsbeleid;
 • Programma’s in samenwerking met andere organisaties te ontwikkelen waarbij bewegen, sociale context en gezonde voeding samen komen.

Onze activiteiten

 • Groenten en fruit bereikbaar maken voor kinderen/scholen
  Wij doen dit door dagelijks klassikaal het consumeren van een gezond tien-uurtje te stimuleren, door groenten en fruit 20 weken lang op school te komen leveren met 3 stuks groente of fruit per leerling per week. De leraren en de kinderen eten dit klassikaal, waardoor er zo nu en dan ook op interactieve wijze kan worden gepraat over wat het is, hoe het groeit, etc. Eten en educatie tegelijk dus. 18% van de kinderen gaat meer groenten en fruit consumeren na een structurele invoering van schoolfruit. Bovendien worden ouders hierdoor ontzorgd en wordt de basis van een toekomstige gezonde leefstijl gelegd.
 • Ontzorgen scholen (met netwerk, voedingsbeleid, financiering)
  Deelnemende scholen worden tijdens het EU-Schoolfruitproject door ons begeleid om van project naar beleid te komen. Hulpmiddelen, netwerk en kennis worden ter beschikking gesteld. We ontzorgen de school door het inzetten van ons Ambassadeursnetwerk van betrokken ouders, familie en anderen uit de sociale omgeving van het schoolgaande kind. Dit netwerk voorziet de school in hulp bij klaarmaken en uitdelen van het fruit. Daarnaast worden succesvolle ervaringen op andere scholen gedeeld door ons netwerk van consulenten. Onze consulenten helpen de school de financiering en organisatie te organiseren.
 • Samenwerking maatschappelijke organisaties en AiG partners
  Wij werken samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de Aardappelen, groente en fruitsector in het onderzoeksproject ´PPS Groente en Fruit, vanzelfsprekend!´ van de Wageningen Universiteit. Hier wordt onderzoek gedaan naar de beste basis om kinderen gezond te laten opgroeien en daarmee een fundament te leggen voor een gezonde leefstijl. Wij gaan de samenwerking met Gezonde School, JOGG en andere partners van Alles is Gezondheid verkennen, met als oogmerk een structureel gezondheidsbeleid op scholen te stimuleren en mogelijk te maken.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.