Terug

Sarphati Institute

Details
Datum ondertekening 25-09-2014
Actief Ja
Thema Gezonde Leefomgeving, Gezonde Leefstijl
Organisaties Sarphati Institute 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is gezondheid en zetten ons in voor onderzoek op het terrein van de volksgezondheid.

Sarphati Institute is een wetenschappelijk ‘triple helix’ onderzoeksinstituut waarin overheid, wetenschap en bedrijfsleven gezamenlijk werken aan onderzoek op het terrein van de volksgezondheid. Het instituut draagt aan Alles is Gezondheid bij door haar onderzoek naar overgewicht/obesitas bij de Amsterdamse jeugd. In de periode 2015-2020 zullen de fundamenten worden gelegd voor deze onderzoeken en worden ook de eerste resultaten verwacht.

Onze activiteiten

 • Amsterdamse Jongeren op gezond gewicht
  Met behulp van onderzoek ondersteunt het Sarphati Institute bij het mede vormgeven van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Deze aanpak heeft als doel gezond gewicht onder de Amsterdamse kinderen tussen nu en 2030 te bevorderen.
 • Onderzoek factoren overgewicht/obesitas Amsterdamse jeugd
  Het Sarphati Institute draagt bij aan het creëren van een onderzoeksinfrastructuur in de gemeente Amsterdam (samenwerking tussen de gemeente, de GGD, de UvA, VU, AMC en VUmc) naar factoren die bijdragen aan het ontstaan van overgewicht en obesitas bij kinderen.
 • Onderzoeken voorspellende factoren overgewicht/obisitas
  Het Sarphati Institute onderzoekt factoren die bij de jeugd (vanaf de vroegste levensfase) het ontstaan van overgewicht/obesitas en latere consequenties daarvan voorspellen. Dit op basis van bestaande cohorten (ABCD, HELIUS) en een nieuw op te zetten ‘Sarphati cohort’ (waarin de tot 10,000 kinderen die per jaar geboren worden in Amsterdam in de tijd zullen worden gevolgd).
 • Evaluatie effectiviteit interventies overgewicht
  Het Sarphati Institute evalueert de effectiviteit van interventies om overgewicht te voorkomen of te reduceren.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.