Terug

RSG Wolfsbos

Details
Datum ondertekening 10-11-2014
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefstijl
Organisaties RSG Wolfsbos 

Ja, wij onderschrijven de missie van Alles is Gezondheid en zetten ons in voor fitte leerlingen.

RSG Wolfsbos heeft gezondheid hoog in het vaandel staan. Zij organiseert veel op het gebied van sport en beweging en draagt zo zorg voor fitte leerlingen. Dit gebeurt in ons lesprogramma.

Onze activiteiten

 • Wolfsbreed: scala aan workshops
  RSG Wolfsbos organiseert een scala aan workshops schoolbreed waaruit leerlingen kunnen kiezen.
 • Stimuleren deelname Cascaderun
  RSG Wolfsbos stimuleert leerlingen en medewerkers mee te doen aan de Cascaderun: elk jaar lopen rond de 250 leerlingen en medewerkers van onze school in deze hardloopwedstrijd (5 en 10 mijl) mee.
 • Geen alcohol bij schoolactiviteiten
  RSG Wolfsbos schenkt geen alcohol in school bij activiteiten waar leerlingen bij aanwezig zijn. Over alcohol door personeel na schooltijd zijn we met elkaar in gesprek. We pakken gezonde thema’s ook op in het kader van ons integriteitsbeleid en voorbeeldgedrag.
 • Aangepast aanbod in kantine
  Op de locatie Harm Smeenge  van RSG Wolfsbos is het aanbod in de kantine aangepast. Zo zijn de suikerrijke producten duurder gemaakt dan de gezondere producten. Ook is er nu bronwater beschikbaar. In de winkel wordt als experiment fruit en smoothies verkocht. Sinds een jaar worden broodjes gezond verkocht en dat loopt goed.
 • Niet roken-beleid
  Wat roken betreft, hebben we geen rookruimtes meer in school. RSG Wolfsbos heeft een niet-rokenbeleid ontwikkeld, waarbij in onze campus plekken zijn aangewezen waar gerookt mag worden: door personeel en leerlingen. Handhaving is een lastige. Of we een rookvrije school kunnen/willen worden, valt nog te bezien. We hebben een evaluatie van ons niet-rokenbeleid uitgevoerd en we gaan eerst beter handhaven voor we verdere stappen zetten.
 • Aandacht gezonde leefstijl en drugspreventie in lesaanbod
  RSG Wolfsbos besteedt aandacht aan een gezonde leefstijl, maar ook aan drugspreventie. Wij gaan de komende 2 jaar kijken of wij het vignet Gezonde School kunnen verkrijgen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.